AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIŞ

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIŞ

?HDP İKİ YÜZLÜ?

AK parti milletvekili Hava Talay Çalış KAYGRUP´a yaptığı ziyarette bazı açıklamalarda bulundu. Çalış son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirerek HDP iki yüzlü diye konuştu.

KAYGRUP Genel yayın yönetmeni Veli Altınkaya´yı ziyaret eden Ak Parti milletvekili Hava Talay Çalış, son günlerde yaşanan terör olayları yaşanan süreçte HDP´nin tutumu ve hükümetin koalisyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çalış terör olayları yüzünden yüreğimiz kan ağlıyor, ancak burada oynanan oyunu görmek gerekiyor ülkemizi kaosa götürülmek isteniyor diyerek şöyle konuştu.

   Terör olayları yüzünden şehit olanlara Allah´tan rahmet diliyorum. Ülke olarak hepimizin başı sağ olsun. Yüreğimiz kan ağlıyor, terör olayları istemediğimiz olaylar. Ancak burada oynanan oyunu görmek gerekiyor. Biliyorsunuz üç farklı örgüt tarafından eş zamanlı olarak Türkiye´de farklı yerlerde terör olayları başlatıldı. Ülkemiz üzerinde ülkeyi kaosa götürmek gibi bir düşünce söz konusu. Devletimiz de buna gerekli tedbiri almıştır, gereken cevabı halen vermektedir. Kesinlikle terör olaylarını işleyenlerin herkes gereken cezayı almaktadır. Bu sonuna kadar böyle devletimiz gücünü gösterecektir. Teröre bulaşan herkes cezasını çekecektir. Biz barış yanlısıyız biliyorsunuz çözüm süreci başlatıldı.  Türk, Kürt, Sünni, Laz,  Çerkez, Boşnak herkes kardeştir dedik. Ülkemizde de her türlü topluma karşı hoşgörü toplumu binlerce yıldır yaşadığımız kardeşlerimizdir diyoruz. Hiç kimseyi birbirinden ayırmıyoruz hele AK Parti hükümetleri sırasında eskiden Türk, Kürt, aleviyim diyemeyen topluluklar bugün özgürce dolaşmaktalar. İnsanlar başı açık başı kapalı diye sınıflandırılmamakta. Ak parti sayesinde. Artık bundan sonra da aynı barışın aynı samimiyetin ülkede devam etmesini istiyoruz. Bunun içinde elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Yalnız devlete karşı millete karşı bir saldırı olursa kesinlikle terör çıkaran kişiler bunun cezasını alacaktır.

Milletvekili Çalış yaşanan süreçte HDP´nin tutumunu değerlendirerek ?HDP´nin tutumunu iki yüzlü olarak buluyorum değerlendirmesinde bulundu ve ekledi.

HDP nın tutumunu ikiyüzlü olarak buluyorum. Çünkü ilk önce barış diye geldiler maalesef mecliste de barış naraları attılar. Onları dinleyince çok güzel diyorsun barış istiyorlar diyorsun. Maalesef Suruç olayları ile başlayan süreci herkes gördü.  İki tane uyuyan polisi ensesinden vurup şehit eden teröre terör diyemediler. Silahı bırakın çağrısında bulunamadılar. Ancak mecliste barış naraları atan bir Hdp var. Biliyorsunuz askerlerimize tuzak kurarak yardım çağrısıyla askerlerimizi şehit ettiler. Ben buna iki yüzlülük diyorum başka bir şey diyemiyorum. Kürtlerden oy aldık diyorlar kürt halkını da savunduklarını düşünmüyorum. Bugün kürt vatandaşları da ölmekte. Askerlerimiz Türkü, Kürdü, Lazı,  çerkezi de ölmekte. Buna çanak tutan parti olarak da Hdp yi görüyorum. İnşallah Allah sonumuzu hayır etsin onlarda gerçekten barışı yürekten isterlerse pkk ya değil millete sırtlarını yaslarlarsa gerçeği görebilirler diye düşünüyorum. Yalnız oyun oynuyorlar iki yüzlü davranıyorlar. 

Koalisyon görüşmeleriyle alakalıda açıklamalarda bulunan çalış şöyle konuştu.

  Şu ana kadar samimiyetle Ak parti koalisyon görüşmelerini sürdürdü.  Mhp´ye gitti Chp´ye  gitti Hdp´ye  gitti biliyorsunuz. Yani koalisyon görüşmelerinde Ak parti´nin dışında çok çabalayan diğer partilerle görüşme yapalım diyen bir parti çıkmadı.  MHP reddetti biz muhalefette kalacağız dedi, Chp kırmızı çizgilerini sundu şimdi onlar getirildi konuşuluyor,  Hdp kırmızı çizgilerini sundu. Biz sonuna kadar koalisyon kurmak ülkedeki ekonomik istikrarın sürmesi için elimizden geleni yaptık.  Ancak bu son terör olayları ile çıkan işte sırtını pkk ya dayama, işte türkü kürdü lazı çerkezi hiçbir şey düşünmeden ülkeyi kana bulama durumları söz konusu iken biz yine ülkemiz için devletimiz için pazartesi günü Sayın Başbakanımız açıklayacak koalisyon görüşmelerini sonuçlarını. Eğer koalisyon kurulursa sonuna kadar hizmet için çalışacağız. Seçimden sonra biz dedik ki AK Partiye oy versin vermesin bu ülkenin bütün vatandaşları bizim vatandaşlarımız biz öncelikle Kayseri için sonra da bütün Türkiye için çalışmaya hazırız. Görevimizin başındayız dimdik ayaktayız dedik bugünde aynısını söylüyoruz. Koalisyon kurulursa hükümet kurulsa hizmet için sonuna kadar çalışırız. Ancak koalisyon kurulmaz erken seçime gidilerse biz sırtımızı millete dayıyoruz seçime hazırız.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor