AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİNER,

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİNER,

?MİLLİ MÜCADELE RUHUNU AYAKTA TUTMALIYIZ?

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Star Gazetesi Yazarı Mehmet Metiner, Erciyes Üniversitesi´nde tertiplenen  ?Biz Birlikte Türkiye´yiz? konulu konferansta yaptığı konuşmada ?Biliyorum her biriniz şuan Afrin´de olmak için can atıyoruz. Biz orada eli çapulcuya karşı savaşmıyoruz. Bir terör örgütüne karşı mücadele vermiyoruz. Biz düşmanlarımıza karşı mücadele veriyoruz. O yüzden yeniden milli mücadele ruhunu ayakta tutmamız gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?

ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile çok sayıda davetli katıldı.               

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan ?Milli Birlik ve Beraberliğimiz? konulu sinevizyon izlendi.                                            

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, birlik, beraberlik, kardeşlik, bizi biz yapan, bizi güçlü yapan, bizi farklı kılan en büyük değerlerimizden olduğunu kaydetti.

 ?Biz birlikte Türkiye olduğumuz gibi, her karışı şehit kanıyla yoğrulmuş bu kutsal toprakların daimi bekçileriyiz? diyen Rektör Güven sözlerini  şöyle  sürdürdü?  ?Ülkemiz son dönemde zor dönemeçlerden geçiyor. Bir yandan terör örgütleri ve yandaşlarının ülkemiz üzerine sergilediği çirkin oyunlar, bir yandan sözde müttefik ve dost bildiğimiz ülkelerin ülkemize yönelik tavır ve tutumları. Bizleri zor duruma sokmak ve ülkemizi bölmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Fakat unuttukları bir şey var ki! O da milletimizin birlik ve beraberliği, bağımsızlık ve egemenliği her şeyden üstün tutmasıdır. Geçmişte Malazgirt´te, Çanakkale´de ve Sakarya´da düşmana savaş meydanını dar eden bu Büyük Milletimiz, şimdi de terör örgütlerine ister sınır içi, isterse sınır dışında olsun saklandıkları inleri dar etmektedir. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman Mehmetçikleri son olarak Afrin´de, PYD terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği harekâtta sergiledikleri kahramanlıkla tüm dünyaya parmak ısırtmaktadır. O yüzden kahraman askerlerimizle ne kadar övünsek azdır. Bizim ülke olarak yapacağımız kahraman Mehmetçiğimizin askeri başarısına, her alanda başarılarla katkı vermektir. Bilimde, teknolojide, sanayide, ekonomide, tarımda, eğitimde, kültürde, ülkemizi ileriye taşıyacak projelere hız vermektir. Özellikle üniversiteler ve burada çalışan akademisyenler olarak bilgiye, orijinal bilgi üretimine ve buna yönelik projelere katkı vermemiz gerekiyor. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki; kalkınma topyekûndur. Topyekûn kalkınmayı gerçekleştirmek için çok ama çok çalışmamız gerekiyor.?                                            

AK Parti Milletvekili ve Star Gazetesi Yazarı Mehmet Metiner ise konferansında ?milli birlik?, ?beraberlik? ve ?biz olma? kelimelerine vurgu yaparak  ?İstiklal Marşımız boşuna yazılmadı. Her an İstiklal Marşımızın bütün dizelerini özümseyerek, içimize sindirerek, beynimize nakşederek, yüreğimize ilmek ilmek işleyerek okumalıyız. İstiklal ve İstikbal mücadelesinde üniversitelerimizin de, üniversite gençliğimizin de, topyekûn milletimizin de anlamlı katkılar sunması gerekiyor. Biliyorum her biriniz şuan Afrin´de olmak için can atıyoruz. Biz orada eli çapulcuya karşı savaşmıyoruz. Bir terör örgütüne karşı mücadele vermiyoruz. Biz düşmanlarımıza karşı mücadele veriyoruz. O yüzden yeniden milli mücadele ruhunu ayakta tutmamız gerekiyor. Bunlara birileri hamaset cümleleri diyor. Varsınlar desinler. Biz hamaseti de dimdik tutacağız. İmanımızı da, inancımızı da, milli değerlerimizi de. Dünün Şerif Hüseyin´leri kılık değiştirdiler. Sadece müstevliler değişmedi.  Hep içimizden vurulduk unutmayın dostlar. Bizler sahada yenilmedik. 1. Dünya Savasında yenilmedik. Yenilenler, dolayısıyla bizde yenilenler ile beraber masaya oturduk. Topraklarımızı bölüştürdüler. Coğrafyalarımızı parça parça ettiler. Kardeşleri birbirinden ayırdılar. Suriye dediler. Irak dediler. Arabistan´ı, bir eyaletimiz olan emirlikle yönettiğimiz bir coğrafyayı onlarca devletçiklere böldüler. Aşiret devletleri kurdular. Ama yürek coğrafyamıza sınır çizilemeyeceğini unuttular. Yürek coğrafyamıza asla emperyalist bir gücün sınır çizmesine izin vermedik, vermeyeceğiz? diye konuştu.

Konferansının sonunda Rektör Güven, Milletvekili Metiner´e üniversitenin plaketi ve çini vazosunu hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti