AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NERGİS:

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NERGİS:

?TERÖRİST´İN TANIMI YENİDEN YAPILACAK?

Medya Gurubumuza nezaket ziyaretinde bulunan ilimizin tek kadın vekili Ak Parti Kayseri Milletvekili Avukat Hülya Atçı Nergis haber ekibimize terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi? Nergis önümüzdeki günlerde ?Terörist´ kavramının tanımında değişikliğe gidilecek kanunu düzenlemeler yapılacağını vurgulayarak ?Kimse endişe etmesin bu tanım düzenlenirken bu güne kadar olduğu gibi insan hak ve hürriyetleri yine gözetilecektir? ifadesini kullandı?
İlimizin tek kadın vekili Ak Parti Kayseri Milletvekili Avukat Hülya Atçı Nergis ve İlKadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar´ın refakatinde medya gurubumuza nezaket ziyaretinde bulundu?. Haber Koordinatörümüz Ceyhun Üsten tarafından ağırlanan Ak Parti heyeti adına gündemi değerlendiren Vekil Nergis Ankara´da yaşanan bombalı saldırıdan duyduğu rahatsızlığı dile getirip şunları kaydetti??Öncelikle ayın 15´i itibari ile Pazar günü gerçekleşen patlamadan ötürü hepimiz müteessiriz. Vefat edenlere Allah´tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum, halkımıza sabır diliyorum. Güvenlik güçlerimiz, devletin her kurumu olayların üstüne çok ciddiyetle kararlılıkla gitti ve neticede failler belli oldu. Devlet bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde. Devletimizde herhangi bir zafiyet yok. Nitekim Ocak ayı içerisinde bu tip bomba düzeneği olan bu tip çalışma içerisinde olan 20´yi aşkın yakalama vakası oldu. İnşallah bundan sonra da bu konuda hem teröristin tanımıyla alakalı, terör faaliyetleriyle alakalı ve güvenlik güçleriyle alakalı birtakım yasal çalışmalar yapılacak ve bu da meclis gündemine gelecek. Önümüzdeki dönemde bu konu için çok ciddi bir çalışma içerisinde olunacak??
Vekil Nergis sözlerinin devamında yapılacak yasal düzenleme ile önümzdeki günlere ?TERÖRİST´ kavramın tanımın değişeceğini duyurarak şöyle konuştu? ? Biz AK PARTİ iktidarlığı döneminde insan hak ve hürriyetleri ön planda tutulmuştur. Bu konudaki hassasiyetimiz herkesin malumudur. Bundan sonraki çalışmalarda da yine aynı hassasiyetler gösterilecektir. Nitekim Avrupa Birliği müktesebatıyla ilgili yine AK PARTİ´nin yaptığı çalışmalar, bu kapsamda çıkarılan yasalar, Güneydoğu ile ilgili yapılan çalışmalar hepinizin malumudur. O noktada da terörist tanımı yapılırken de tabi ki bu hassasiyetler değerlendirilecektir ama bu sosyal medyada çıkan bakın bu son Ankara´daki yapılan eylemle alakalı olarak o eylemdeki eylemi gerçekleştiren şahısla alakalı olarak da birtakım duyumlar alındı, geçmişte bazı tutuklamaları oldu ancak serbest bırakıldı. Nitekim bu tutuklamayla alakalı da Muhalefet Partisi de Hükümet´e çok yüklendi ama neticesini hepimiz gördük. Bu konuda bir açıklık ve eksiklik olduğu aşikar, düzenleme yapılması gerektiği de aşikar önümüzdeki günlerde ama insan hak ve hürriyetleri mutlaka bizim önceliğimiz, bunun da altını çizmek lazım?
Sözlerinin sonunda Ak Partili kadın vekiller olarak Diyarbakır´a gerçekleştirdikleri ziyarete dair izlenimlerini de aktaran Nergis şöyle konuştu? Biz 11 Mart´ta Diyarbakır´a gittik, Sayın Sare Davutoğlu, Çevre ve şehircilik Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız ve AK PARTİ´ nin 21 bayan milletvekili ile birlikte, basın ile birlikte oradaydık. Son mağdur ailelerle görüştük, Sur´un yakınına kadar gittik, oradaki ortamı da yerinde müşahede ettik. Tabi ki orada özdenetim altında eşi benzeri olmayan, teröristlerin devlete karşı bir kalkışması vardı. Tabi bu süreç içerisinde ciddi anlamda sıkıntı yaşayan halkımız oldu. Terör örgütüne karşı yürütülen bu çalışma esnasında orada yaşayan vatandaşlarımızın zarar görmemesi için çok ciddi bir çalışma yapıldı. Neticeye de ulaşıldı. Orada Sur´ da esnaf, kepenk açmış durumda, insanlar sokağa çıkmaya başladı, evlerinde tadilat yapmaya başladı, bir hareket bir kıpırdanma var, bir normalleşme süreci var Diyarbakır´da. Tabi Hükümet de ciddi anlamda bir çalışma içerisinde. Başbakanımız, Bakanlarımız, Başkan yardımcılarımız, vekillerimiz Güneydoğu´ya sürekli bir trafik var gidiş geliş var. Bölgedeki nabzı tutmak, sorunları çözmek adına hükümet ciddi bir çalışma içerisinde orada. Nitekim valilik nezdinde bize bir brifing verildi. Diyarbakır valiliği nezdinde Sur mağduru ailelere yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın önderliğinde ciddi anlamda destek olunuyor. Hem nakdi yardım yapılıyor ailelere, ayrıca oradaki esnafa da ciddi destekler veriliyor. Eğitim sağlık noktasında çalışmalar var. İŞKUR her aileden bir ferdi iş sahibi yapmak için çalışmalar yapıyor. Nitekim oradaki vatandaş ve halk tarafından da bunlar takdirle karşılanıyor. Ayrıca Türkiye´nin her yerinde mağdur olan ailelere de destekler veriliyor. Bizim Kayseri´den de yardım çalışmaları yapıldı. Bunlar da gözden kaçmıyor tabi. Bu, bizim birliğimizin beraberliğimizin bir göstergesi. Bizim Güneydoğu´daki vatandaşımızın Batı´daki vatandaşımızla bir sıkıntısı yok. Yani halk olarak, millet olarak topyekün birlik beraberlik içindeyiz. Ordaki yarayı sarmak ve sorunu çözmek için devletin bütün argümanları işbaşında ve çalışmakatalar. Çok kısa sürede sorunlar aşılacak, ben bu kanaatteyim?
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı