AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ:

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ:

?İNSANLIK TERÖR SINAVINI KAYBETMİŞTİR?

Ak Parti Kayseri İl Teşkilatınca hayata geçirilen ?Nöbetçi Vekil´ uygulaması kapsamında nöbet tutan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız vatandaşlarla görüşmeden önce tertiplenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıkarak ülke gündemini değerlendirdi? Yıldız değerlendirmesinde İstanbul Atatürk Havalimanı´nda gerçekleşen terör saldırısına ayrı bir parantez açarak ile ilgili, ? Terör saldırılarının hepsi insanlığı hedeflemektedir. Ne yazık ki başta Birleşmiş Milletler olmak üzere insanlık buradaki sınavını kaybetmiştir? ifadesini kullandı?
Ak Parti Kayseri İl Teşkilatınca hayata geçirilen ?Nöbetçi Vekil´ uygulaması kapsamında nöbet tutan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız vatandaşlarla görüşmeden önce tertiplenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıkarak ülke gündemini değerlendirdi? Sözlerine İstanbul Atatürk Havalimanı´nda gerçekleşen terör saldırısını değerlendirerek başlayan Yıldız Türkiye´nin normalleşmeye çalıştıkça, Türkiye´nin büyümeye, ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engellerin çıkarılmaya devam edildiğini vurguladı. , İstanbul Atatürk Havalimanı´ndaki terör saldırılarında DAEŞ belirtileri olduğunun altını çizen Yıldız "Biz bunlardan yılmayacağız, biz bunlara kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. Bu zaman zaman uluslararası terör örgütleri nezdinde kendilerini ortaya çıkarıyor. Zaman zaman PKK olarak ortaya çıkıyor, zaman zaman da ekonomik bir kısım badirelerle ortaya çıkmaya çalışılıyor. Bunların her birisi bizi duraklatmaya, bizi durdurmaya yetmeyecektir. Büyük üzüntü duyduğumuz, vatandaşlarımızın can kaybıyla, yaralanmalar ile sonuçlanan terör, en son İstanbul Atatürk Havalimanı´nda kendini gösterdi. Uluslararası bir yapı olduğu bir aşikardır. Bunu, Sayın Bakanımız, Başbakanımız da açıkladı. DAEŞ belirtileri ile beraber uyrukları da ortaya çıkarıldı. Bütün bunlar bizim vatandaşımızın bu olayları daha açık, daha net görmesine sebep olmuştur." diye konuştu.
Vekil Yıldız, dünyada ve bölgede çok hızlı ve farklı gelişmeler olduğunun altını çizerek İngiltere´nin AB´den ayrılma süreci ile ilgili olarak şunları kaydetti? "Bunlardan bir tanesi AB´den ayrılmak için referandumda bulunan İngiltere´nin durumudur. Bu hem Avrupa için hem de İngiltere için çok önemli bir karardır. Avrupa Birliği´nin kurulma gerekçesi, misyonu ve vizyonu, insan hakları, hümanizm ve eşitlik üzerineydi ama son geldiği noktada göçmenlere alakalı kabul etmeyişleri, özellikle din ayrımına girişleri, aşırı radikal gruplara tavizler verişi oluşu Avrupa Birliği´ni bu konumundan çıkartmıştır. İngiltere halkının verdiği karar kendi içerisinde saygıyla karşılanır ama gerek AB´nin mekanizması, gerekse İngiltere´nin içinde bulunduğu durum ve pozisyon şu anda Avrupa´yı farklı bir noktaya doğru taşımıştır. Bundan sonraki gelişmeler AB´nin lehine çok görülmüyor. Türkiye ise AB ile alakalı duruşunu değiştirmemiştir ama Türkiye´ye subjektif bakış açısını da değerlendirmektedir. O yüzden biz doğruları yaptıkça güçlendiğimizi, yanlışları yaptıkça zayıfladığımızı bilen bir iktidarız, bir partiyiz. Avrupa Birliği ile alakalı yol haritamızda değişiklik olmamakla beraber, AB´nin önümüzdeki süreçteki gelişmeleri tarafımızdan dikkatle izlenmektedir."
Taner Yıldız, terör örgütleri ile alakalı dünyanın en son geldiği noktanın kendisini tekrar gözden geçirmesi ile alakalı vahim bir noktada olduğunu belirterek"Bir terör örgütünün diğer terör örgütü ile mücadelesi kendisini terör örgütü olmaktan çıkartmamaktadır. Bunu PYD ile alakalı söylüyorum. Bugün federasyon girişimleri, özerklik girişimleri, Suriye ile alakalı rejimin de bir ayrıca tehdidi olmuştur. Biz PYD´yi ister müttefiklerimiz öyle görsünler, ister görmesinler. Biz PYD´yi terör örgütü olarak ilan ettiğimizi çok önceden ilan etmiştik. PKK, PYD, DAEŞ veya diğer terör örgütlerinin kaynağı nereden olursa olsun, herhangi bir ayrımcılığa uğramasını doğru bulmuyoruz. Paris´teki, Brüksel´deki, İstanbul´daki terör saldırılarının birbirinden nitelik olarak farkı yoktur. Hepsi insanı hedeflemektedir, insanlığı hedeflemektedir. Ne yazık ki başta Birleşmiş Milletler olmak üzere insanlık buradaki sınavını kaybetmiştir. Kendisini toparlaması için yeni terör olaylarının olması gerekmemektedir." İfadesini kullandı?.
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı