AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME BÖLGE TOPLANTISI

AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME BÖLGE TOPLANTISI

AFYONKARAHİSAR´DA DÜZENLENDİ

Afyonkarahisar´da AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Özhaseki, ?CHP, çalışanları gözü kapalı işten çıkarıyor ve çalışanları sendika değiştirmeye zorluyor. HDP´nin zaten belediyecilikte gözü yok.? Değerlendirmesinde bulundu.

İstişare ve değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP´li belediyelerce işten atılanların sayısının 7 bine ulaştığını ifade ederek ?Üzülerek söylüyorum ki, birkaç ay içerisinde işten atılan insan sayısı ve İstanbul´daki meslek yönetici hocalarının şu an yenilemesi gereken sözleşmeleri yenilemezse toplamda 7 bin kişiyi buluyor. El insaf. Ne istiyorsunuz çalışan insanlardan? İçlerinde 15-20 yıldır çalışanlar var. Sabah bir mesaj geliyor telefonlarımıza, ?Ben şu belediyede çalışıyordum. Beni işten attılar Allah rızası için yardım edin´ diyor. Bu denki insanların emeklileriyle oynuyorlar.? dedi.

Seçimlerden sonra yaklaşık 24 bin kişinin sendika değiştirdiğinin altını çizen Özhaseki, ?Ne oldu ya insanların görüşleri mi değişti birkaç ay içerisinde? Gece rüyalarına aksakallı ihtiyarlar mı girdi? ?Çıkın o sendikadan mı?´ dediler. Hepiniz biliyorsunuz değil mi niye bu sendika değişimi olduğunu? Zorluyorlar. ´İşten atarız´ diyorlar. Siz seçim öncesinde namus sözü, şeref sözü vermediniz mi? Ne oldu namusa ve şerefe bu kadar mı ayağa düştü? Hiç kimse işinden olmayacak diye bağıra bağıra söylemiştiniz. Hem Sayın Kılıçdaroğlu hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Ne oldu arkadaşlar? El insaf.? dedi.

?Deniz Baykal´ı FETÖ operasyonu ile aldılar.?

CHP´nin Deniz Baykal döneminde Cumhuriyet ve laiklik üzerine siyaset yapıldığını belirten Özhaseki, ?Şunu bilin arkadaşlar. Bunların genel siyaseti yalan oldu. Bakın bunu her yerde ilan edin. Eskiden Deniz Baykal döneminde bir siyasetleri vardı. Cumhuriyet ve laiklik üzerine bir siyaset yapılıyordu. Soyut kavramlar üzerinden ülkenin tehlikede olduğuna işaret edilirdi. Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal´ı yani yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular. Onun yerine her şeye müsait birisini getirdiler. Onunla birlikte o kavramları bıraktılar baştan sona yalan üzerine bir düzen kurdular.? diye konuştu.

?HDP´nin zaten belediyecilikte gözü yok.?

Üç büyükşehir belediye başkanına İçişleri Bakanlığı tarafından hakkı olarak Başkan Vekili atandığını hatırlatan Özhaseki, şöyle devam etti: ?Bir başka parti daha var HDP. Çok değişik isimlerle kuruluyor, açılıyor ve yeni isimler veriliyor fakat herkese HDP deyince neyi kastettiğimi anlıyor. Bunlarında zaten belediyecilikte gözleri yok. Öyle bir dertleri de yok. Bunların gözleri başka yerde. Seçimler bitti. Bunlar yeniden havaya girdiler. Farklı işler peşindeler. 3 tane büyükşehir belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından başkan vekili görevlendirildi. Buradaki suçlama ne? Birincisi silahlı terör örgütü kurmak veya üye olmak. İkincisi suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak. Üçüncü ise ise görevi kötüye kullanmak. Bunları hepsi suç. Bu konuda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı için 9 tane soruşturma ve kovuşturma açılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi için 6 tane açılmış. Van için de 7 tane. Her biri hakkında da İçişleri Bakanlığı 3´er tane soruşturma açmış, toplamda 31 tane soruşturma ve kovuşturma var. Ortalama adam başı 10 tane soruşturma var.?

Türkiye´de  belediyelerde de birinci olduklarını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"18 yıllık süre içerisinde AK Parti, adeta destan yazmıştır. Buna da hepimiz şahidiz. Bütün AK Partili arkadaşlarımız başını rahatlıkla dik tutabilirler. Alınları açık bir şekilde her yerde AK Parti´nin yaptığı işlerden ve Türkiye´ye kattığı kazançlar ile değerlerden bahsedebilirler. Hatalarımız, eksiklik ve noksanlar olabilir. Onları gidermek için de zaten büyük bir gayret içerisinde devam ediyoruz. Hata ve yanlış yapmamaya gayret ediyoruz. Hepimiz doğru işler yapmaya azimliyiz, gayretliyiz."

 

AK Parti´nin Türkiye´de ulaştırma, sağlık, enerji, ekonomi ve ihracat alanında yaptığı başarıları çalışmalara değinen Özhaseki, belediyelerde de birinci olduklarını şu sözlerle ifade etti:

"Girdiğimiz her seçimde çok şükür, tüm ülkemizde yaşayan hemşehrilerimiz bizim bu başarılarımızı ve gayretlerimizi görüyor. Destek vermeye de devam ediyorlar. Biz kurulduktan 3 yıl sonra belediye seçimlerine girdik. 2004 yılında orada aldığımız oy oranı yüzde 40 ve birinci partiyiz. 2009 yılında oran 38,6 ve yine birinci partiyiz. 2014 yılı seçimlerinde oran 43,8 yine birinci partiyiz. 2019 yılı seçimlerinde de oy oranımız 44,3 ile yine birinci partiyiz. Bunu hiç kimse unutmasın. Girdiğimiz ilk seçimden bugüne kadar yapılan bütün seçimlere kadar oyumuz artmış ve birinci parti olmaya devam ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak seçimlere girdik ve sayı olarak bakıldığı zaman da bir önceki 2014 yılı seçimlerinde toplam belediye sayımız 994 iken bugün 997´dir."

?Burası tüyü bitmedik yetimin hakkının olduğu bir yer."

Tecrübeli belediye başkanlarının programa konuk olduğunu belirten Özhaseki, belediyeciliğin sırlarına dair tavsiyelerde bulundu.

?Başarının sırrı nedir? Ben de düşündüm bunu. Birincisi iyi niyettir. Siz de diyeceksiniz ki ?Hepimiz iyi niyetliyiz. Ne var ki bunda?´ diyeceksiniz. İhale yapıyorsunuz kim alacak diye aklınızdan geçiyor mu? Eğer geçiyorsa arkadaşlar iyi niyetli değilsiniz. Ahmet veya Mehmet alsın diye veya bizim partiye yakın yardım eder diye bir isim aklınızdan geçiyorsa ve gayret ediyorsanız vallahide billahi de iyi niyetli değilsiniz. ´En düşük fiyattan kim alır? En iyi kim yapar?´ diye düşüneceksiniz iyi niyet böyle bir şey arkadaşlar. Burası beytülmal, bizim malımız değil. Dışarıda mağazamızda iş yaparken fabrikamızdan iş yaparken kendi özelimizde iş yaparken istediğimiz adam verelim istediğimiz adamı da kollayalım hiçbir mahsuru yok ama burası belediye başkanlığı tüyü bitmedik yetimin hakkının olduğu bir yer. Efendimiz şu sözünü unutmayalım. ?Beytülmalden eski bir hırka bile aşıran  cennet kokusu duyamaz.? Arkadaşlar iyi niyet, iyi niyet, iyi niyet. Sadece ihaleyi söyledim. Bunun dışındakiler içinde hep iyi niyet. Allah rızası için iyi niyetli olmalı ve gayret etmeliyiz. İkincisi çok çalışmak." ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"