AK PARTİ´Lİ YEREL YÖNETİMLER İSTİŞARE YAPTI

AK PARTİ´Lİ YEREL YÖNETİMLER İSTİŞARE YAPTI

ÖZHASEKİ ?ŞEHRİN GELECEĞİ BAŞKANIN UFKU İLE ŞEKİLLENİR?

   AK Parti 4. Yerel Yönetimler istişare Toplantısı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ?Bir şehrin geleceği, o şehrin yöneticilerinin ufukları ile doğru orantılıdır" dereken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Kayseri´nin herkesin gıpta ile baktığı bir şehir olduğunu vurguladı?
AK Parti 4. Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı´na Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Aksaray, Kilis, Niğde, Sivas, Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Nevşehir illerinin Büyükşehir, İl, ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri gibi belediyeciliğin duayeni olan bir şehirde belediye başkanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. İktidar olmanın da iktidardan olmanın da belediyelerden geçtiğini ifade eden Özden, AK Partili belediyelerin bu bilinçle çalıştığını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de "6 bin yıllık kadim bir şehir olan Kayseri´de sizleri ağırlamaktan mutluyuz" diyerek sözlerine başladı. Kayseri´nin bugün ticaret, sanayi, sağlık ve sporun merkezi olduğunu, üniversiteler şehri konumunda bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, şehirdeki huzur ve uyuma dikkat çekti. Valilik, belediyeler, siyasiler, odalar ve diğer kurumlar arasında uyum kültürü bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, bu huzur ve uyumun herkesin gıpta ile baktığı bir unsur olduğunun altını çizdi?
Kayseri´nin yerel yönetimlerdeki başarı hamlesi ile de örnek olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bir yöneticinin asıl görevi yönettiği coğrafyadaki insanların huzur içinde yaşamalarını sağlamak, mutluluklarını artırmak ve yüzlerini güldürmektir. Günümüz dünyasında hem ülkeler hem de şehirler arasında da müthiş bir yarış ve rekabet yaşanıyor. Dünyada adı ülkesinin önüne geçmiş çok sayıda şehir var. Bu şehirler bir an bile durmaksızın sahip oldukları değerleri yenilemeye, geliştirmeye ve uluslararası arenada pazarlamaya devam ediyorlar. İşte bu yüzden biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ülke çapında elde ettiğimiz bu zirve noktayı korumak için yeni projeler geliştiriyoruz. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak köprülü kavşaklar, yeni organize sanayi bölgeleri, sosyal ve kültürel mekanlar ile kentsel dönüşüm faaliyetleri bunların başında geliyor" değerlendirmesinde bulundu?
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye´nin gelişmesinin yerel yönetimler ve merkezi hükümetin ortaklaşa çabaları ile mümkün olduğunu belirterek, her iki yönetimin AK Parti döneminde aynı hedeflere gidiyor olmasının bir sinerji yarattığını söyledi. Bu sinerjinin geleceğimize de yansıtılması gerektiğini ifade eden Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin bu anlamda çok önemli olduğunu kaydetti. Yıldız, 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklanan seçim beyannamelerine de değinerek, "Ülkeyi yönetme sorumluluğuna talip olmayanların beyannameleri bir vaattir; ancak AK Parti´nin beyannamesi bir taahhüttür" diye konuştu?
Toplantının iştirakçileri arasında yer ala Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında "Yaklaşık 5 yıldan beri bölgedeki istikrarsızlık, kaos ortamı sınır illerini dolayısıyla Gaziantep´i çok yakından ilgilendiriyor. Biz oranın yöneticileri olarak hem gelen misafirlerimizin bu süreçte adaptasyonu hem de kendi vatandaşlarımızın mağdur etmeden hızlı gelen göçü yönetebilmek için büyük gayret gösteriyoruz. En büyük fedakarlığı halkımız yapıyor" ifadesini kullandı?
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de konuşmasında öncelikle 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. AK Parti´nin potansiyel oyunun yüzde 50´nin üzerinde olduğunu, yüzde 60´lar, yüzde 70´lerde oy alabileceklerini ifade eden Mehmet Özhaseki, bu potansiyeli hedef koyarak çalışma yaptıklarını vurguladı? Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümetlerinin AK Parti hükümetleri olduğunu da dile getiren Özhaseki, "Hiç kimse şu hükümet sizden daha başarılıydı diyemez. Bizden daha çok yapısal reform yapan hükümet yok" dedi.
Konuşmasında dünyada ve Türkiye´deki belediyecilik tarihine de değinen Mehmet Özhaseki, "Belediyecilikte Türkiye´de 1994 yılı dönüm noktası olmuştur. 1994´te ideolojik belediyecilikten hizmet belediyeciliğine geçildi" dedi. Bugün geldiğimiz noktada belediyeciliğin alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını vurgulayan Özhaseki, "Artık başkanlar kendi bölgelerinin avantaj ve dezavantajlarını belirleyerek şehrini geleceğe taşımanın hesaplarını yapıyor. Bir şehrin geleceği, o şehrin yöneticilerinin ufukları ile doğru orantılıdır" diye konuştu.
Haber : CUSTEN / E.KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı