AK PARTİ`DE VEKİLLERE NÖBET BAŞLADI

AK  PARTİ`DE  VEKİLLERE  NÖBET  BAŞLADI

Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı bir süredir ara verilen `Nöbetçi Vekil` uygulamasını yenğiden başlattı. İlk olarak İsmail Tamer`in görev aldığı uygulama kapsamında tertiplenen basın toplantısında ilimize yönelik yatırmlar değerlendirilirken, deva

Ak Parti İl Başkanlığı`nın uzun zamandır ara verdiği Nöbetçi Vekil uygulaması  yeniden başladı. İlk Nöbeti  Kayseri milletvekili Dr. İsmail Tamer`in tuttuğu  uygulama öncesi tertiplenen  basın toplantısında Tamer`e refakat  ederek medaya mensuplarının karşısına geçen  İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden  uygulamaya yönelik bilgilendirme yaparak ” Yeni dönem inşallah Ak Parti’de nöbetçi vekil uygulamamız, seçimler sonrasında ilk defa olarak sayın vekilimiz İsmail Tamer’le başlamış oluyor.Bundan sonra da inşallah Eylül’ün 10’undan itibaren periyodik olarak devam edeceğiz. “ diye konuştu.

İl Başkanı Özden`in kısa açıklamasının ardından söze başlayan Nöbetçi Vekil İsmail Tamer  ilk olarak Ağustos ayının türk tarihindeki önemini  hatırlatarak  "Son 6 ay içerisinde 2 seçim geçirdik. Türkiye önemli problemlerini ortadan kaldırdı ve bugün için yeni Türkiye’nin temelini atacak işler yapmış oldu. Özellikle Ağustos ayı Türk milleti için önemli bir ay olarak geçer. Tarihe baktığımızda Ağustos 1071’de Malazgirt Savaşı’yla beraber Türk’lerin Orta Anadolu’ya gelişi başlamış, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli başarılar elde ettiği, zaferler kazandığı ay olarak tarihe geçmiştir. Bu bağlamda aynı şekilde Ak Parti’miz de 14 Ağustos 2001’de kurulmuş ve son sürat zaferlerle ilerleyerek bugün için 62. Hükümetini kurmuş ve yeni Türkiye’nin temelini atmıştır. Yine 10 Ağustos’ta önemli bir seçim atlatılmış, bugüne kadar hep krizlerin yaşandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde, vesayet bir tarafa bırakılıp,  halkın iradesini ilk defa ortaya koyduğu, cumhurun sandığa giderek seçtiği, müreffeh bir Türkiye’nin temelini atacak Cumhurbaşkanı’nı cumhur seçmiş ve partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı 12. Cumhurbaşkanı olarak köşke çıkarmışlardır. Bu açıdan Ağustos ayı bizim için çok önemli bir aydır. 27 Ağustos’ta partimiz 1. Olağanüstü genel kongresini gerçekleştirmiş , genel başkanını değiştirmiş, başbakanını göreve getirmiş ve aynı şartlarda da 62. Hükümeti kurarak yeni Türkiye’nin temelini atma yolunda hızla ilerlemektedir. " ifadesini kullandı

SESLİ KESİT

Nöbetçi Vekil İsmail Tamer   sözlerinin devamıda  "62. Hükümetimiz her şeyden önce ileri demokrasi demiştir. Daha önceki Ak Parti hükümetlerinin misyonuyla ilerlemeyi kendisine şiar edinmiş ve bu anlamda onlardan aldığı bayrağı bir adım daha öne getirebilmenin hesaplarını yapmış, bu bağlamda da bir hükümet programı çizmiştir. İnsana çok önem verilmiş, insani kalkınmanın gelecekte, ülkenin gelişmesindeki rolünü  hep ön planda tutmuştur. Yaşanabilir bir çevrenin ve mekanların oluşmasıyla ilgili programlar hazırlamıştır. Güçlü bir ekonomiyle ilgili vizyon ortaya koymuş, gelişerek muasır medeniyetler seviyesine gelmenin adımlarını burada belirlemiştir. Her şeyden önce “öncü ülke” olmaya çalışmıştır ve hedef koymuştur. Türkiye bundan önce hep yönetilen, emir verilen bir ülke konumundan bugün Ortadoğu coğrafyasında siyaseti belirleyen ve dikte ettiren, eski Osmanlı misyonunu alabilecek bir konuma geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ahlaki değerlere, kapsayıcılık ve sürekliliği ön plana çıkararak bir misyon belirlemiş ve gelecekte de bu misyon doğrultusunda gitmeyi hedeflemiştir. Yeni Türkiye’de büyümüş, kalkınmış güçlü bir Türkiye, milletimizle birlikte hangi siyasi güçten olursa olsun, hangi sosyal ve etnik kimliği olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı kucaklayacak, hep birlikte “Türkiye” olacağımız bir vizyon ortaya koymuştur. "diye konuştu..

 

Ak Parti Milletvekili Tamer  ilimizde devameden kamu yatırımları  ve  yine devlet eliyle yürütülecek olan projelere dair yaptığı değerlendirmede   ise şunları kaydetti... "Türkiye’de ilk defa “Şehir Hastaneleri”yle ilgili Başbakanımız tarafından temeli atılan şehir hastanelerinin 2016’da bu aylarda bitirmeyi planladığımızı artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu ana kadar bitmesi gerekiyordu ancak Danıştay’ın açtığı davalarla, davaların sonuçlanmasının beklendiği için gecikmeli de olsa 2016’da nitelikli 1484 yataklı hastanemize kavuşmuş olacağız. Şehrimizin doğusunda özellikle İldem, Mimsin bölgesindeki ve Talas’taki hastalarımızın daha iyi sağlık hizmetleri alabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Buralarda eskiden olduğu gibi “semt polikliniklerini” hayata geçireceğiz.  Gar olayı devam ediyor, projelerine devam ediyoruz. Yakın bir gelecekte belirlemiş olduğumuz yere gar binamızı yapacağız, buna istinaden de “yüksek hızlı trenin” gelmesi için çalışmalarımızı, Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz de ifade etmek istiyorum. Hava alanının genişletilmesiyle ilgili projelerimiz söz konusuydu. Bundan önceki dönemde askeriye büyük bir sıkıntı çıkarmıştı. Hava alanının genişletilmesiyle ilgili arsayı tahsis etmemişti. Geçen ay itibarıyla 11. Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül Bey’in de büyük gayretleriyle orası artık hava meydanlarına devredildi. Proje çalışmaları devam ediyor. Yakın bir gelecekte Kayseri Havaalanı’na jumbo jetlerin de gelebildiği ve burada park edebildiği daha yeni bir hava alanıyla Orta Anadolu’ya, Kapadokya’ya ve etraf illere hizmet edebilecek önemli bir havaalanı haline geleceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Boğaz köprüdeki kavşak çalışmaları devam ediyor. Bir an önce bitirilip, insanlarımızın daha rahat bir şekilde alternatif yolları değil , asıl yolu kullanabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Nuh Naci Yazgan Üniversitemizde bir Tıp Fakültesi ve bir Eczacılık Fakültesi açıldı. Bu, Kayseri’miz için çok önemlidir. "

 

Tamer  3 Ekim Cuma günü üç bakanın ilimize geleceğini de duyurarak  gerçekleşecek ziyaretin detayları hakkında da şunları açıkladı... "Cuma günü 3 bakanımız Kayseri’de olacak. Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Sanayi Bakanımız sayın Zeybekçi ve Enerji Bakanımız sayın Yıldız. Bizler de meclis çalışmalarımız biterse uma günü burada olmak istiyoruz ancak milletvekilleri olarak büyük bir ihtimalle burada bulunamayacağız. Pazartesi günü okunan hükümet programımızı, yarın yani Perşembe ve Cuma günü müzakereleri söz konusu, Cumartesi de güven oylaması var. Veysel Eroğlu Bey’in, Sarız’daki Fettahdere Göleti ile ilgili çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. "

 

Nöbetçi VekilkTamer sözlerinin sonunda  medaya mensuplarının sorularını  da cevapladı.  Tamer  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün  siyasi geleceğine yönelik olarak sorulan soruya  "Abdullah Gül bizim başımızın tacıdır" dedi  ve şnları ekledi..."Sayın Abdullah Gül, Kayseri’nin yetiştirdiği önemli evlatlardan bir tanesidir. Sayın Gül, Ak parti’yi kurmuştur. AK Parti’nin hemen akabinde Başbakan olmuştur. Daha sonra liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Bey’in partimize katılmasıyla yerini ona devretmiş ve uzun bir süre başarılı bir şekilde Dış İşleri Bakanlığı yapmıştır. Sonra da bu parti onu aday göstererek ve 11. Cumhurbaşkanı olarak büyük bir gurur ve iftiharla 11. Cumhurbaşkanı seçilmişti. 7 yıl görevini başarıyla gerçekleştirmiştir, önemli bir şahsiyettir. Ak Parti içerisinde hiçbir zaman bu anlamda bir “tasfiye” söz konusu olamaz. Kendisi de açıkladı, eğer dönebilecekse partide her zaman yeri vardır. Lütfen şu resme bakın (Salondaki Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün beraber çekildiği resmi göstererek). Bu ikilinin arasına hiçbir kuvvet giremez. Ne milletvekilleri ne bir başkası bu ikilinin arasındaki kardeşliği, dostluğu eleştirmek, yermek veya bununla ilgili bir şey söyleme hakkına sahip değildir. Bugün Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başbakanı Ahmet Davutoğlu’dur. Sayın Abdullah Gül de istediği an, bu partide yeri vardır. Bunu artık kendisi belirleyecektir. 2015 seçimlerinde zaten bu şekilde devam edecektir. Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da bunu söylediler. Artık bundan sonraki konumda hepimiz 62. Hükümetin başarısı için çalışacağız. Sayın Gül, bizim başımızın tacıdır. Ona karşı sevgimiz, saygımız bitmez, bu memlekete çok şeyler vermiştir, 11. Cumhurbaşkanımız olarak tarihteki altın sayfalarda yerini almıştır."



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı