AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER DENGİZ KONGREYİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER DENGİZ KONGREYİ DEĞERLENDİRDİ

- AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti’nin büyük kongresini değerlendirerek, “Bu kongre Türkiye için ikinci bir milat olmuştur” dedi. “Kongremize Kayseri’den bine yakın katılım oldu.

Teşklat mensuplarımız için kaldırdığımız özel trenle 700 kişi, son derece keyifli ve güvenli bir şeklide kongremize gidip, yine aynı şekilde ilimize döndü” diyen Dengiz, “Bütün samimiyetimle şunu ifade etmek istiyorum ki, yaptığımız bu kongre hem organizasyon, hem katılım hem de içerdiği mesajlar bakımından bu güne kadar ülkemizde gerçekleştirilen en büyük siyasi kangrelerden biri olmuştur.
Tüm dünya ve Türkiye bu kongreye gözünü çevirmiş, buradan çıkacak mesajlara dikkat kesilmişti. Kongremize 80’in üzerinde yabancı devlet adamının katılması, dünyanın partimize ve ülkemize verdiği önemin göstergesi olmuştur” diye konuştu.
Dengiz, “Bütün konuşmalarımızda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu vurguluyorduk. Bu kongrede gerek yabancı devlet adamlarının katılımları, gerekse konuşmaları da bunu açıkça tescil etmiştir” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Son kez genel başkanlığa seçilen Başbakanımız, bazı kesimlerin beklentisinin aksine 3 dönem kuralından taviz vermeyerek, ilkeli bir siyaset izlediğini göstermiştir.
İnanıyoruz ki, nasıl AK Parti’nin kuruluşu ve iktidara gelişi Türkiye için bir başlangıç, bir milat olmuşsa, bu kongre de ülkemiz için ikinci bir milat olacaktır. Daha demokratik, daha şeffaf, daha özgürlükçü bir ülke olmaya doğru yol almaya devam edecektir.”
MKYK’da bir Kayserilinin yer almaması konusunda ise Dengiz, “ 7 millet vekilimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız siyasi partiler kanunu nedeniyle giremiyordu. Daha önce konuşulduğu için bunu söylemek istedim. Milletvekillerimiz çok önemli dönemdeler. MKYK büyük bir temsiliyet noktası ama seçilen insanların hepsi de çok kıymetli insanlar. Bu parti sadece KaYseri’nin temsil edileceği, sadece Kayseri’nin partisi değil. Türkiye’nin dünyada söz sahibi olacak bir parti. MKYK’nın şahıslara indirilmesini doğru bulmuyorum. Eğer ki bizim milletvekllerimiz değişik önemli görevlerde yer almışlarsa bunu yerine getirmelidir. Ben buna inanıyorum. Kimlerin isimlerinin yer aldığı çok önemli değil. Önemli olan bütününde bir başarıdır” diye konuştu.
Barzani’nin kongreye katılması ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Dengiz, “Ben olumlu mesajlar verdiğine inanıyorum. Biz AK Parti olarak açılımlardan bahsettik. Eleştirilse de bizim amacımız ve tek düşüncemiz Türkiye’deki terör olaylarının bitirilmesidir. Komşularımız ile kuracağımız iyi ilişkiler, ikili ilişkiler, gerek Mesut Barzanı, gerek Suriye, İran, Fransa, Almanya ile yapacağımız ikili görüşmeler neticesinde Terör örgütünü finansal, insan, ve lojistik kaynağını kesersek terör yok alacaktır. Misafirlerin terör konusunda yaptıkları konuşmalar, Türkiye’ye önem verdiklerini vurgulayarak, Türkiye’yi tanıdıklarını göstererek bu konuda yol alınacağına inanıyorum. Barzani’nin katılması bir kayıp değildir. Türkiye’nin terörü bitirmesi ve kalıcı bir yol alması konusunda önemli olduğuna inanıyorum” cevabını verdi.
Milletvekillerinin 3. Dönem seçilememesi konusunda ise, “3. dönemle alakalı uzun süre dile getiriliyordu. Belki de Genel Başkanımızın ve partimizin Türkiye’de en güçlü olduğu dönemde, bu fikrini açıklaması ve bunu tescil etmesi bu konudaki dik duruşunun en büyük göstergesidir. Bir insanın en güçlü olduğu bir dönemde böyle hareket etmesi zordur. Siyasi partiler bence sadece oy alarak değil, ülke içindeki politikalar ile değil iç dinamikleri ile hayatta kalırlar. İç dinamikleri ne kadar dik tutarsanız o kadar uzun süre yaşarsınız.
Üç dönemini sadece Kayseri değil tüm Türkiye’dekiler için geçerli. AK Parti döneminde üçüncü dönemini tamamlayan bir belediye başkanı yok. Sadece iki dönemi tamamladılar. Bu milletvekilleri açısından var. Milletvekillerimizde tabiki yorgunluk olacaktır. Değişim hareketi olması gerekiyor. Kayseri’deki milletvekilleri farklı bir görev alabilirler. Şu anda Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Sevilen değer verilen başarılı bir başkanımız var. Kendisi görevine devam ediyor, diğerleri de görevine devam ediyor. Öncelikle belediye başkanlarımızın bu konuda ne düşündükleri çok önemlidir, siyasi hayatlarına nasıl devam etmek istedikleri çok önemlidir. Gelişen süreç içinde oturulup konuşulacaktır. Ama şu an için bunları konuşmak erkendir. Türkiye için kazınılmış bir değer kaybedilmez. Hepsi bir yerlerde değerlendirilecektir” diye konuştu.
TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanı’nın konuşması sonrasında yaşanan tartışma ile ilgili olarak ise Dengiz, “ Hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız bu devletin başında olan kişiler. İleri demokrasiden bahsediyoruz. Bunlar devletin başında olan insanlar. Açıkca kendi fikirlerini ortaya koyacaklardır. Farklı bir düşüncede olmaları konusunda birbirleri ile çeliştiklerine inanmıyorum.
Kendi fikirlerini ortaya koymuşlardır. Cumhurbaşkanımız orada kendi fikirlerini özgürce ortaya koymuştur. Bunların konuşulmasına Türkiye alışmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı