AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI

AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI

AK Parti Nisan ayı İl Danışma Meclisi gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, yaptığı konuşmasında, Akil İnsanlar toplantısında çıkan olayları değerlendirerek, “Akil insanlara tepki gösterenler Kayseri ile alakası olmayan, Kayseri’y

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi’ne TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda partili katıldı.
İl Başkanı Ömer Dengiz yaptığı konuşmasında, “AK Parti’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için bizim üstümüzde çok büyük vebal var. Bu hedef uğruna maksimum fedakarlıklarla çalışmak zorunda olan teşkilatlarız. Bu doğrultuda ve bu görüşleri savunarak, Genel Başkanımızın bize verdiği direktifler doğrultusunda Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacağız” dedi.
Dengiz, “Akil adamlar topluluğunu Kayseri’de ağırladık. Burada yapılan organizasyonda, fikir alışverişlerinin yapılması gereken bir toplantıydı. Bu Kayseri’nin fikir alışverişlerine verdiği önemi gösteren bir toplantı olacaktı. O salonda bulunan bütün sivil toplum örgütlerinin düşünceleri alınacaktı. Biz de dahil olmak üzere birer kişinin temsil edilmesi kararı alınmıştı. Ama maalesef hepimiz şahit olduk, orada oluşan tablo, provoke etmeye dayalı, planlı ve programlı eylemler, Kayseri ile alakası olmayan topluluk, diyalogu değil, kafalardaki soru işaretlerine cevap bulma değil, akil insanları konuşturmamaya yönelik bir provokasyon oldu. Kayseri’yi temsil eden bir topluluk değildi. Maalesef organize edilmiş ve bu süreci sabote etmek için organize etmiş toplulukların organizasyonuydu.
70 kişilik gurup, akil insanlar dediğimiz, saygı duyduğumuz insanları konuşturmayarak, çözümün değil problemin parçası olduklarını seçtiklerini gösterdiler. Bu konuda, bu yoldan geri dönmek yok. Ülkemizi inşallah bu terör belasından kurtarmak için baldıran zehrini de içerek bütün teşkilatımız ile çalışacağız. Biz Kayseri olarak söz verdik” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Ülkenin içinde bulunduğu ortam çok önemli ve ciddi gelişmeler var. Ülkemiz için çok önemli. Siyaseten çok renkli konular var. Ama ben kendi gündemimdeki işlerden bahsedeceğim” diyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Kamerun’a gittik, Macaristan’dan çağırdılar. Hemen her hafta yabancı bir heyet Kayseri’ye geliyor. Her gelen Kayseri’de şunu soruyor, ‘Burada bir hareket, bir bereket var. Eskiden Kayseri diye bir şehri duymamıştık. Şimdi kalkınmaya örnek gösteriliyor ve bunun sebebi nedir?’ Kayseri modeli dediğimiz şeyde yapması ve uygulaması çok zor alan şeyler. Önce ideolojik değil olaya hizmet olarak bakacaksınız. Zamanında ideolojik yaklaşımlarla belediyelere militanlar dolduruldu.
Yeni modeller gerçekleştireceksiniz. Bu modellerden biri de Kayseri Kadir Has Stadyumu. Spor Bakanı bunu her yerde örnek olarak gösteriyor. Bu günü değil, yarınları inşa edeceksiniz. Bu insanı durdurmaz, yatırmaz, uyutmaz.
Bu şehrin geleceğini kurtarmak istiyorsak yeni projeler gerçekleştirmeliyiz. Yaptıklarımızın yüzde 90’ı belediyenin yapması gereken işler değildi. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için bunları yapmak zorundayız.
İşin üçüncü ayağı manevi boyutu. İşin manevi boyutu hepsinden daha önemli. Bizleri gayret ettiren beklide bu işin manevi boyutu. Bu dünyaya niye geldiğinizi unutmayacaksınız. Gönderen neyi istiyor, hangi mücadeleyi vereceksiniz bunun bütün cevabını içinizde bulacaksınız. Biz bunları içimizde bulduğumuz için buradayız.
Ana muhalefete bakıyorum. Yaptıkları işlerin hepsinde bizi taklit ediyorlar. Genel başkan bir şapka koyuyor şapka sırıtıyor. Fakire de gidiyor ev belirliyorlar, kendi adamlarının evi. Fukara evinin içine girerken ayakkabısıyla giriyor. Ev sahibi şaşırıyor. Bunlar böyle emirle olacak işler değil. Olursa böyle sırıtır.
Biz Memduh Bey ile Bekir Bey ile vakıflardan tanışıyoruz. Darda kalan insanlara yardım etmek için kurduğumuz vakıflardan tanışıyoruz. Yine aynı faaliyete devam ediyoruz. Hayat çizgisi bu, bunu yapabilmek çok zor. Kayseri modeli böyle bir manevi çizgi ile başlıyor.
500 yer belirledik ve 10 yıl öncesini ve şu anda yapılan hizmetleri broşürlerle anlatacağız. Bu hal yakında tüm Kayseri ile paylaşılacak.”
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “4 aylık bir süre oldu ve barış süreci başladı. Bu bela da ortadan kaldırılacak. Herkes bir görev üstlendi. Biz de Güneydoğu Anadolu’ya gittik. Büyük bir coşku ile karşılandık. İlçelere guruplar halinde gittik. Gördüğümüz şey, Kürt halkı samimi ve içten bu işi sonuna kadar götürmemizi istediler. Barış süreci etkisini gösterdi.
Akil insanlara gösteriler tepkilere kulak asmamaya çalışmak lazım. Provokasyonlar olacaktır. Aynı kişiler Akil İnsanlar nereye giderse peşlerinden gidip protesto etmeye çalışıyor. Herkes üzerine düşen görevi bu süreçte yapmalı ve süreci doğru anlatmaktır” diye konuştu.

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı