AK PARTİ İL KADIN KOLLARI KONGRESİ

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI KONGRESİ

AK Parti il Kadın kolları kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Sevilay İlkentapar yeniden güven tazeledi . Kongrede konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Türkiye`nin istikrarının sürdürülebilir olmasını hep birlikte karşılayacaklarını

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nda düzenlenen  AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara milletvekili Emrullah İşler,TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, AK parti milletvekilleri Yaşar Karayel,  İsmail Tamer, AK parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye başkanı Mustafa Çelik, Talas belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yahyalı Belediye başkanı Esat Öztürk ve   çok sayıda partili iştirak etti.

Ak parti il kadın kolları başkanı Sevilay İlkentapar kongre de yaptığı konuşmada  emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştu.

     kadın kollarımız sadece bir siyasi partinin teşkilat birimi olarak çalışmıyor, sadece partimize yeni üyeler katmak ya da seçim dönemlerinde mesaj ulaştırmak için çalışmıyor, aynı zamanda bu toplumda  kadının sosyalleşmesi siyasetteki yerini alması ekonomik hayatta daha belirgin bir rol üstlenmesine öncülük ediyoruz diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’de kongrede yaptığı konuşmada başkanlığa ilk aday olduğu dönemde anket yaptırdığını  ve kadınlarla iş birliğiyle çalışarak bugünlere geldiğini söyledi. Özhaseki şöyle devam etti.

İyi işler yaptık belediyelerimiz yüz akımız oldular  bu çalışmaların neticesinde iktidara doğru partimizi taşıdık aslında belediyeler imtihan yeridir ve zordur bir çok partinin de batmasına sebep olmuştur İstanbul da chp’nin batmasına sebep olan orda ki belediyesidir başka partilerinde çürümelerine sebep olmuştur belediyeler Allaha şükür biz partimizi iktidara taşıdık en zor  dönemde iktidar olduk engelli koşu gibi çıkarılan n engelleri siz biliyorsunuz ama şuna herkes emin olsun ki cumhuriyet tarihi boyunca en başarılı hükümetiz ve en iyi işleri yaptık. Her yere gittiğimizde başımız dik gidiyoruz iktidarımızın yaptığı işleri anlatırken başımız dik anlatıyoruz enerji politikalarıyla alakalı Taner beyin bir kardeşi olarak şunu söyleyebiliyorum cumhuriyet tarihi boyunca ne yapılmışsa daha iyisi daha fazlası en iyi şekilde yapılmıştır diyebiliyorum hava yolunda kara yolunda eğitimde Türkiye cumhuriyeti tarihinin en önemli işleri yapıldı. Bizim zamanımızda sağlık için garibanlar için aramızda para toplardık ilaç alırdık şimdi 5 yıldızlı otel gibi hastanelere gidiyoruz imkanlardan faydalanıyoruz. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde bir vesayet rejimi vardı bir yer altı dünyası vardı bunların beli kırıldı arkadaşlar insanlar üstünde bir zulüm vardı bu zulüm son buldu. hatırlarmısınız kız kardeşlerimizin okulların kapısından başlarındaki örtüyü çekerlerdi,  bunlar son buldu hamdolsun şemdi yeni trend şu Türkiye’de kamplaşma var çokta korkuyoruz neyden korkuyorsunuz, bu sözü söyleyenler aslında ya Türk siyasi  tarihindeki gelişmeleri bilmiyorlar veya algı idaresiyle meşguller hala

Ak parti il başkanı Hüseyin Cahit Özden’de  47. Kongremizi yapıyoruz Kayseri de bugün gençlik kollarımızla kongresiyle beraber 49. Kongremiz bitmiş olacak dedi. Özden şöyle konuştu. Kayseri’ye 2400 tane AK gönülü getirdik 7 haziran seçimleri için start aldık bakanlarımız, milletvekillerimizin ve partililerimizin  desteğiyle seçimlerden başarı ile çıkacağız diye konuştu.

  Ankara milletvekili Emrullah İşler’de  anayasa ile başkanlık sistemi tartışmalarının seçim kampanyalarında gündeme geleceğini ifade ederek, "Güçlü, hızlı karar alan bir Türkiye olsun. Bunun için de yeni dönemde artık sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.  İşler şöyle konuştu.

  Muhalefet partilerine baktığımız zaman  başkanlık sistemini tartışmak dahi istemiyorlar neden diyeceksiniz  Çünkü bu muhalefet partileri aslında millete güvenmiyor,  Daha doğrusu kendilerine inanmadıkları için  güvenmedikleri için millete güvenmiyorlar. Bundan dolayı da bu konuyu hiç tartışmaya açmak istemiyorlar. Sebebi ne diyeceksiniz Çünkü başkanlık sistemi olursa başkan en az yüzde 51 oy ile gelecek. Bunların böyle bir potansiyeli yok değil mi? Bundan dolayı ilelebet muhalefette kalmak istemediklerinden dolayı başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar" ama şu soruyu sormamız lazım tek parti döneminden sonra demokrasiye geçtikten sonra acaba CHP ne zaman iktidara geldi? Var mı örneği,  77 yılında bir Karaoğlan efsanesiyle %42 oy aldılar ondan sonra tek başına gelemediler koalisyon oldu ondan sonrada chp ancak koalisyon ortağı oldu.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye`ye değil dünyaya örnek olabilecek bir sivil toplum örgütünün üzerine çıktık. 9 milyon üyenin yüzde 42`si hanımlardan oluşuyor" dedi. Yıldız şöyle konuştu.

   "Türkiye`ye değil dünyaya örnek olabilecek bir sivil toplum örgütünün üzerine çıktık. 9 milyon üyenin yüzde 42`si hanımlardan oluşuyor. Yalnızca şifai olarak değil resmi üye olarak siz bunları gösterdiniz. Yüzde 42 üye demek aslında Türkiye`de kurulan bütün kadın kollarıyla alakalı, yalnızca parti olarak söylemiyorum, sivil toplum örgütlerinin de en büyüğü oldunuz

    Türkiye`nin geçmişe dönük kaybettiği yılları telafi etmeye çalıştıklarını anlatan Yıldız,  AK Parti döneminde son 12 yıldan bu yana Türkiye`nin büyüdüğünü, değiştiğini ve güzelleştiğini söyledi.

"Kayserili hemşehrimiz anlattı. Üslubu, oturması, kalkması son derece düzenli bir bayan geldi.  Ve dedi ki aslında Türkiye bereketli, güzel bir ülkeydi ama Türkiye`nin bereketi kaçtı` nerden anladınız diye sordu  60 milyar dolar rüşvetten para kaçırdılar bu iktidar  Başta Recep Tayyip Erdoğan ve başbakan  Ahmet Davutoğlu olmak üzere` dediler .  Sayın Cumhurbaşkanımıza refakaten benim de katıldığım o seyahatte uçağımızla beraberinde  Japonya`ya, oradan Singapur`a, oradan da Malezya`ya geçmiştik. Yanımızda bu 60 milyar doları götürdüğümüzü ve  Japonya hükümetine bunu  teklif ettiğimizi “para kaçırmak istiyoruzya” onların bunu  kabul etmediğini, benzer bir şekilde yıllık gayri safi yurtiçi hasılası 800 milyar dolar civarındaki Singapur`a bunu teklif ettiğimizi, onların da kabul etmediğini ama Malezya`da orda ki  kardeşlerimizin bize yardımcı olduğunu anlatıyor  bu hanım kardeşimiz. Değerli arkadaşlar  İftiranın da bir haysiyeti var  "Bu kadar seviyesizlik, bu kadar kuralsızlık, bu kadar kutsalsızlık olabilir mi? İnsanların özellikle hepimizin hassasiyeti belli  Biz insanımızı önce Allah`ın yarattığı için sonra İslami gayelerle insani nedenlerle seven kişiyiz.  Şimdi hanım kardeşlerim AK Partimiz, geleceğimizle alakalı değil, aynı zamanda itikadımızla alakalı İslami hassasiyetlerimizle alakalı sizlere çok fazla iş düşüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haziran seçimlerin de   milletvekillerinin yenileceğini belirten bakan Taner Yıldız, "Temel düsturumuz var. Dürüst, çalışkan ve etrafıyla beraber  büyüyen, nefsini küçülten, bizi büyüten bir yapı içinde hep beraber olacağız.  Diye konuştu.

     Konuşmaların ardından seçime geçildi, kongreye tek listeyle giren mevcut Başkan Sevilay İlkentapar yeniden güven tazeledi. İlkentapar’ın yeni yönetim listesi şu isimlerden oluştu Ayşe Demirağ,Ayşe Erülger, Ayşe Işıkdemir, Ayşegül Kayar, Ayşegül Polat, Aysel Tombul, Başak Güleser, Berna Türkmen, Elmas Uğurselvi, Emine Erkek, Esra Özbaldöktü, Fatma Koçak, Gülay Akkoca, Gülşen Kavafoğlu, Güler Karabulut, Hanife Canbulut, Hatice Eker, Hayriye Sargı, Hikmet Altınbaş, Hülya Hasçizmeci, Kevser Melek Türkoğlu, Kiraz Gice, Nimet Kol, Nüket Gürcan, Nuray Bozdoğan, Nuray Tunç, Nursel Önal Batır, Nursel Tataroğlu, Öznur Ekici, Pembegül Serim, Pınar Sarıaslan, Rabia Biricik, Nihal Yılmaz, Sadegül Mızrak, Serpil Gökduman, Serpil Karatepe, Servet Türktekin, Sevim Tuncay, Seyhan Şimşek, Sibel Pehlivan, Şenay Demirezen, Şerife Ünal, Şükran Arı, Şeyma Teksarı, Tuğba Duman, Ümmüs Dalkılıç, Yasemin Cimşit, Yasemin Tosunbayraktar, Zeliha Ayçetin.

 

Haber İzle



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı