AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKIR, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKIR, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, ‘’ Türkiye, IMF’ye borçlu olan ülke konumundan çıkıp, IMF’ye borç verecek ülke konumuna gelmiştir’’ dedi.

Milletvekili Bakır, Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin toplantısına katıldı. Bakır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de son on yıl içerisinde dev reformların yapıldığını belirterek, ‘’Bütün dünyada üniversiteler ücretli ama Türkiye’de üniversiteler ücretsiz oldu. Milli gelir son on yılda 3 kat arttı. On sene önce milli gelir 230 milyar dolardı, bugün 774 milyar dolara çıktı. Merkez Bankası döviz rezervlerimiz, 27,5 milyar dolardı, bugün ise 118 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin IMF'ye olan borcu, ilk kez 1 milyar doların altına düştü ve şu anda 860 milyon dolar borcumuz kaldı. Bu çok önemlidir. Türkiye, IMF’ye borçlu olan ülke konumundan çıkıp, IMF’ye borç verecek ülke konumuna gelmiştir. Genç nüfusun istihdamında da, Türkiye diğer OECD ülkelerine göre önemli ilerlemeler kaydetmiştir” şeklinde konuştu.
Sağlık sisteminin, yoksullar için erişilebilir hale geldiğini de vurgulayan Bakır, artık Türkiye’de herkesin istediği ilacı alabileceği, istediği doktora gidebileceği bir sağlık sisteminin bulunduğunu kaydetti. 2013 yılı bütçesinin yüzde 20’den fazlasının milli eğitim ve sağlığa ayrıldığını ifade eden Bakır, ‘’Çok büyük aşamalar kaydettik. Türkiye çok ilerilere gidiyor. Sizlerle daha da ileriye gidecek. Biz sizin eğitiminiz için, yetişmeniz için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu sosyal devlet olmanın bir koşuludur. AK Parti herkes için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" dedi.
Konuşmasının ardından öğrenci konseyi üyelerinin sıkıntılarıyla ilgili bilgiler alan Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi toplantısının ardından, bir öğrenci evine ziyarette bulundu.
Ziyaretinde, bayan üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplayan Bakır, AK Parti olarak kadınların istihdamının arttırılmasına yönelik projelere büyük önem verdiklerini kaydetti. Bakır, öğrenci evindeki bayan üniversite öğrencilerinin tamamının mühendislik öğrencisi olduğunu öğrenmekten de büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kadınların her mesleği en iyi şekilde yapabilecek kabiliyette olduğunu dile getiren Bakır, özellikle mühendislik alanında kadınların önemli başarılara imza attığını, eskiye oranla çok daha yüksek sayıda başarılı Şantiye Şeflerinin, Makine Mühendislerinin, Endüstri Mühendislerinin, önemli sanayi kuruluşlarının Yönetim Kurulu Başkanları’nın kadın olmasından büyük gurur duyduğunu sözlerine ekledi.


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı