AK PARTİ KAYSERİ’DE KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATTI

AK PARTİ KAYSERİ’DE KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATTI

KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI OKANDAN GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti  Kayseri İl Teşkilatı kongre sürecinin startını verdi. Kocasinan İlçe kongresi ile yapılan başlangıçta  mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Okandan tek liste ile güven tazelerken kongrede Genel Merkez Kayseri Koordinatörü İshak Gazel Divan Başkanlığı yaptı. Kongrenin katılımcıları arasında yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğe işaret ederek ” Biz Allah’a inanıyor ve güveniyoruz. Niyetlerimiz ve gayretlerimiz bu inancın gölgesiyle beraber gerçekleşmiştir. Türkiye’de 83 milyonun hiçbir hakkından vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin ilk ilçe kongresi olan  Kocasinan İlçe Kongresi Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Milletvekil,İ Emrah Karayel, Genel Merkez Kayseri Koordinatörü İshak Gazel, İl Başkanı Şaban Çopğuroğlu, İl Yönetimi ve İlçe Belediye Başkanlarının hazır bulunduğu kongrede divan başkanlığının oluşturulmasının ardından konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu; Türkiye’nin pandemi sürecini diğer ülkelerden oldukça başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyledi. Başkan Çopruğlu; "Gerçekleşecek olan kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçilecek olan Hüseyin Okandan başkanımıza da şimdiden yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğe işaret edip, Türkiye’nin haklarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek şunları kaydetti.  "Bulunduğumuz bölgede çok önemli gelişmeler oluyor. Özellikle son 1 haftadır yaşadıklarımız doğalgaz müjdesiyle beraber daha da hareketlenmiş oldu. Biz NATO üyesiyiz. Ama şuanda önemli tercihlere Türkiye’yi zorlamaktalar. Biz, NATO’nun en önemli ülkelerinden birisi olmasına rağmen Fransa’nın, kısmen kenarda durmasına rağmen İngiltere’nin, çok içinde görülmüyor olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri’nin içinde bulunduğu Doğu Akdeniz ile alakalı coğrafyanın yönetilmesiyle alakalı farklı tasarruflar izlenmeye başlandı. Suriye’nin Rusya ve İran’la beraber, Libya’nın Mısır ve farklı ülkelerle beraber ne yazık ki Yunanistan’ın da en son geldiğimiz noktada Avrupa Birliği üyesi ülkeler olması adına yaptığı zorunlu bir tercihin getirdiği coğrafyadan bahsediyoruz. 2006 yılında Güney Kıbrıs Rum yönetiminin içinde bulunduğu Avrupa Birliği’ne sürüklenmesiyle hiçbir şey hak etmediği halde 28 tane Avrupa Birliği üyesi ülkelerin arasına alınmasıyla alakalı gelinen nokta Türkiye’yi dışarıda bırakma girişimlerinin bir hamlesi olmuştur. Yalnızca bununla yetinmeyip Meis Adası çevresinde hiçbir şekilde sismik aramaların yapılmayacağını Türkiye’nin taahhüt etmesine ve bu çalışmaları askıya aldığın belirtmesine rağmen istismar edilip Mısır ile beraber Yunanistan’ın yapmış olduğu sözde Akdeniz’deki anlaşma her iki ülke tarafından tepkiyle karşılandı. Bu anlaşma Mısır’daki aydınlar ve akademisyenler tarafından yaklaşık 45 bin milkerelik kendi alanlarının askıya alındığı, keza Yunanistan da kendi ülkesinde bu anlaşmanın kendi ülkesine zarar verdiğin kabul etmiş olmasına rağmen vesayetle yönetilen bu ülkeler bir karar aldılar. Bu karar Türkiye’yi zorda bırakmak adına alınan bir karardır. Çünkü bu kararın eskisi vardı, tarihi vardı. Her zaman söylüyoruz yer altındayken savaşın yer üstündeyken barışın gerekçesi olarak kullanılan petrol ve doğalgazla alakalı aldıkları karar şuanda Fransa donanmasına ait bir uçak gemisinin yola çıkmasına sebep oldu. Her zaman cumhurbaşkanımız bahsediyor, gerginlik olmayacak ama kimse zannetmesin ki biz haklarımızdan vazgeçeceğiz. Biz Allah’a inanıyor ve güveniyoruz. Niyetlerimiz ve gayretlerimiz bu inancın gölgesiyle beraber gerçekleşmiştir. Türkiye’de 83 milyonun hiçbir hakkından vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyorum."

Gündem maddelerinin okunup oylanmasının ardından kongre oy verme işlemiyle devam etti.

Tek liste ile gidilen kongre sonucu mevcut İlçe başkanı Hüseyin Okandan güven tazeleyerek yoluna devam ederek; ilçe kongrelerinin Pazar günü  Bünyan ilçe kongresi ile devam edeceği öğrenildi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı