AK PARTİ KOCASİNAN İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK PARTİ KOCASİNAN İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen, AK Parti Haziran ayı Kocasinan İlçe Danışma Toplantısı yapıldı.

AK Parti İl binasındaki toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları değerlendirerek, ülkenin birliğine musallat olmak isteyen zinde güçlerin olduğunu söyledi.
Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyen zinde güçlerinde kendilerine göre bazı sebeplerinin olduğunu da belirten Karayel, "Türkiye'de üç ana unsur değişti. 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumla millet kendi iradesine sahip çıktı. O günden itibaren, Türkiye'nin kurumları ve anayasal yapısı ve anayasal kurumlarının yapısı milletin istediği çizgiye geldi. Arkasından 4+4+4 sistemi. Bundan rahatsız olanlar kimler? Cumhuriyet halk Partisi ve zihniyeti. Ergenekoncular, darbeciler, hortumcular ve memleketin gelişmesini istemeyenler ve bunlarla işbirliği yapanlar. Bunu içerisinde basın, medya, siyaset ve ekonomik dünyasının patronları var.
Arkasından ne geldi? Anayasa'nın amir hükmü gereğince, neslimizin korunması ile alakalı özellikle, bu nesli kötü alışkanlıklardan korumak üzere içki satışları ile ilgili sınırlamalar geldi. İçki kullanımının yasaklanması ile alakalı bir durum yok. Sadece içki satışlarının sınırlandırılması ile alakalı, nerelerde ve hangi mahallelerde satılacağı konusunda bir sınırlama var. İbadetler ve okullara 100 metre mesafedeki alanlarda içki satışı olmayacak. Bir de belli saatlerin dışında içki satışı olmayacak. ABD, İngiltere, Almanya ve batı dünyasının büyük bir çoğunluğunda bu konuda bizden daha fazla katı kurallar var. Burada amaç farklı. İçkiyi gençlere satacak ki, ülkemizin geleceği olacak gençleri alkolik hale getirerek, geleceğimizi karartacaklar.
Şimdi bir de tüketiciyi koruma kanunu çıkaracağız. Bu kanunda avantacıların, hortumcuların ve bankacıların finans sektörünün bazı gelirleri azalıyor. Milletimizin yüzde 95'i bankalara kart parası ödüyor. Sırf bu kartlardan dolayı bankaların kazandığı para 4 milyar dolar. Tüketiciyi koruma kanunu çıkıp da bankaların 4 milyar doları azalınca, işte bir bankanın genel müdürü gibi çıkıp da ben çapulcuyum diyor. Evet çapulcusun. Niye? Bu memlekete, millete ve normal vatandaşa finansman sağlaman gerekirken, esnafa, tüccara finansman sağlaman gerekirken, sen her yaptığın muameleden para alan, haraç kesen bir kurum haline geliyorsun. Bu ülkede milletin ve devletin malına zarar veren herkes o genel müdürün söylediği gibi kendisine o sıfatı layık görüyorsa, evet aynen öyledir. Çünkü biz devletin ve milletin malını korumak için iktidardayız.
Bir diğeri Ergenekoncular. Bu Ergenekoncuların azmi hiç bitmez. 28 Şubat sürecinde bu ülkenin kaybettiği para 251 milyar dolar. Darbeler Komisyonu raporuna bunların hepsi kaynakları ile beraber yazıldı. Hangi banka ne kadar, bu işten götürenler kimler hepsi rapora yazıldı. AK Parti bunları kesti. Bunlarla yol yapıyor. Havaalanı yapıyor. Savunma sanayisini yeniden kuruyor. Türkiye'yi büyütmeye uğraşıyor. Bu organize işleri siz zannetmeyin ki 8-10 yaşındaki çocukların attıkları tiwetlerle olmuş bir iş. Bu nesil birazda tiwet nesli ama, anarşiye bulaşmadıkça, eline sopa almadıkça, başkasının hak ve hürriyetlerini tehdit etmedikçe dilediği kadar kullanabilir. Bizce hiç bir mahsuru yok. Ama devletin bekasına, milletin birlik ve beraberliğine zarar verdiği andan itibaren, iktidar ve hukuk bunların gereğini de yapar.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, çözüm süreciyle birlikte, 5-6 aydır şehit cenazesi gelmediğini belirterek şunları söyledi:
"Çözüm süreciyle birlikte süreç çok olumlu bir şekilde ilerliyor. Bu sürecin sonuna da geldik diyebiliriz. Bunu gören dış güçler, Türkiye'yi nasıl karıştıracaklarını düşünmeye başladılar. PKK belası bittiğinde Türkiye'nin başına başka belalar sarabilmek için çeşitli entrikalar ve oyunlar sahneye koydular. Taksim Gazi Parkı'nda meydana gelen olaylarında geri boyutunda çok farklı şeyler var. Para karşılığında kandırılmış çocuklar var. Oraya samimi bir şekilde gelip, marjinal grupların da etkisi ile yakan, yıkan ve yok eden bir grup haline geldi. Dış güçler ve dış medya bu olayları çok farklı şekilde yönlendirdi. Vatandaşları galeyana getirmek, ülkeyi kaosa sürüklemek için yapılan olaylardı. Ama bizler hiç bir zaman metanetimizi bozmadık. Kriz dönemine girip de, Türk Baharı başladı diyenlerin hedeflerini boşa çıkarmış olduk. AK Parti olarak büyüdükçe, küçülmemiz ve enaniyet duygusunu ortadan kaldırmamız lazım. Hiç biz zaman ben değil, biz demeliyiz. Zaten biz dediğimiz için 11 yıldır iktidarda olan ve her girdiği seçimde de oylarını kat kat artırarak yoluna devam eden bir AK Parti var"
Toplantının ikinci kısmında ise, ilçe teşkilatı, kadın ve gençlik kolları yaptıkları aylık faaliyetler hakkında teşkilat mensuplarını bilgilendirerek, görüş alış, verişinde bulundu.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı