AK PARTİ MELİKGAZİ KONGRESİ

AK PARTİ MELİKGAZİ KONGRESİ

AK Parti Melikgazi 5. Olağan İlçe Kongresi, yapıldı. Mevcut Başkan Timur Barlas görevi bırakırken tek listeyle seçime giren Sami Kadıoğlu yeni Başkan seçildi. AK parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden kongrede yaptığı konuşmada vesayet rejimlerini yenec

   İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan kongreye, AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özdenve  ilçe Belediye başkanları ilçe başkanları ve partililer iştirak etti.

     Kongrenin açılış konuşmasını yapan eski Başkan Timur Barlas görevi süresince kendisiyle partiye hizmet edenlere teşekkür etti. Barlas görevimi bırakıyorum fakat bu ak partiden ayrıldığım anlamına gelmez yine bu yolda hizmete devam edeceğim diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Büyükkılıç, 94 yılını milat olarak görürsek o günlerde belediyecilik çok zordu hamdolsun bu günlerde belediyeciliği tam anlamıyla yapıyoruz diye konuştu. Büyükkılıç şöyle konuştu,AK parti teşkilatlarının birlik ve dayanışma içinde bugünlere geldiğini ve hizmetlerimız  eksiksiz devam ediyor. Melikgazi Belediyesi şehrin metropol ilçelerinden birine hizmet ediyor  ilçemiz sınırların da iki adet organize sanayi bölgesi, iki üniversite bağ ve sayfiye alanları tarihi dokusuyla bütünleşen önemli bir bölge, sorululuğumuz içerisindeki bütün her yerde titizlikle ve itinayla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Amacımız millete en iyi hizmeti sunabilmek diye konuştu.

AK Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden’de teşkilatlarımız sayesinde vesayet rejimlerini yeneceğiz devletin içinde devlet yapılanmasına girenlerin önüne gececeğiz, bunu yapmamızın tek bir sebebi kongrelerimizde yenilenmek teşkilatımızı güçlendirmek olacaktır. Dedi.

 

Özden’in konuşmasının ardından Melikgazi ilçe teşkilatında geçmiş dönemlerde başkanlık yapanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

   Büyükşehir belediye başkanı Mehmet özhaseki’de "Biz göreve geldiğimizde DHKPC`li olan belediye çalışanları vardı. Onların belgeleri bizim  elimizde " dedi.

Özhaseki,  şöyle konuştu. İlk belediye başkanlığında oturduğumda tebrikler bitmiyordu. İnsanlar bizden hizmet bekliyordu. Dua edenlerin yüzü suyu hürmetine bu gün buralar gelindi. Aslında belediyeler partilerin çöküş yeridir.

 Ama biz bir gayret ve ihlasla partimizi iktidara doğru taşıdık. İlk geldiğimizde altyapı yoktu, parklar işgalliydi, belediyelerde ideolojikti. DHKPC üyesi olan belediye çalışanları vardı. Onların belgeleri elimizde bizim. Bunlar bilinen gerçeklerdi. O günlerde bir de muhalifler vardı. Nasıl ki sağ ve sol partiler çöktü bunlar da çökecekler diye düşünüyorlardı. Bir grup medyaya hakim olan güçler vardı, iyi şeyler de yapsanız aleyhinize çalışıyordu" ifadesinde bulunarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 "Mahallelerde fuhuş belaları vardı bizim geldiğimizde. Kıranardı’da küçük yavrular satılıyordu. Ne kadar şer yuvası varsa onların başına yıktık. Sivas Caddesi’ne Emirgan parkına insanlar giremiyordu.

 Bir de o günlerde 28 Şubat belası vardı. Kalın kabanımı yanımda hazır bekletiyordum. Belediyelerden müfettiş eksik olmazdı. Onlarca dava açtılar. Günümün yarısı savunma yazmakla geçiyordu. Allah’a şükürler olsun bizim gücümüz ve dayanağımız bir tek sizlerdiniz, sizin desteğiniz eksik olmadı.

Biz hizmete en düşük oy aldığımız Battalgazi mahallesinden başladık. Bütçeleri dengeledik. Hırsızlıklara, yolsuzluklara son verdik ve neticesinde hizmet başladı.

İlk günden bu güne kadar 10 bin ayrı iş yapmışız. 4 bin civarında yol var, alt yapılar ve üst yapılar var. Kayseri’ye dün taşra diye bakıyorlardı, bu gün marka olarak bakıyorlar.Şimdi başka bir şey ile uğraşıyoruz. Bu şehri nasıl büyütürüz? Önümüze bir rapor çıkıyor, eğitim ve sağlık, kültür, spor da yapılması gerekenler belli. O yüklerin altından kalkmaya çalışıyoruz.

2002’den itibaren iktidara gelen iktidarımız engelli maratonuna başlamıştı. Mayınlar ve tuzaklar vardı. Başka engeller vardı. Bunların son bulması gerekiyordu. Ekonomideki kötü gidişe son verildi. Eğitim, sağlık ve her alanda iyileşmeler oldu. Başardık hamd olsun. İktidarda bir taraftan iyileşmeler oldu bir taraftan da vesayet rejimi çöktü.

Son yıllardaki kalkınmayı çekemeyenler var. Yurt dışındaki uzantıları ile. Size göre Gezi olayı sadece ağaç mıydı? Yalova’da 180 ağaç kesildi. İktidarı hedefliyorlardı. Biraz önce saydığım iyileşmenin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan hedefteydi.  17 Aralık ve 25 Aralık’ı iyi okumak lazım. İnancımızın insanı isek uyanık olmak zorundayız. Kendi aramızda ufak tefek kırgınlıklarımız varsa bir kenara bırakmak zorundayız"

 

  AK parti milletvekili İsmail Tamer’de Kayseri’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Tamer şöyle konuştu. Yeni Türkiye’de 2023’e gelirken vermiş olduğumuz vaadler geçmişe dayalı başarılı çalışmaların bir  eseri. Gezi parkı olaylarında ağaç bahane edilerek ülke karıştırılmak istendi. Ak parti hükümetini devirmek isteyenler hep ülkede kargaşa çıkarmak istediler  liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak istediler fakat başaramadılar diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut başkan Timur Barlas görevi bırakırken seçime tek listeyle giren Sıddık Sami Kadıoğlu, Melikgazi ilçe başkanlığına seçildi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı