AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ HEMŞİRELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ HEMŞİRELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Kayseri milletvekilleri, ilçe kadın kolları ile birlikte, hemşirelerin gününü kutladı.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Melikgazi ve Kocasinan Kadın Kolları üyeleri ile birlikte, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hemşireleri ziyaret ederek, Hemşireler Günü'nü kutladı.

Ziyaret hakkında açıklama yapan, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 1964 yılından itibaren hemşireler gününün kutlandığını belirterek, "Sağlıkta Dönüşüm kapsamında, sağlık çalışanları büyük bir özveri ile, Türkiye'deki insanlara hizmet etmeye çalışıyorlar. Bu gayretli çalışmalarınızdan dolayı milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. 400 bin sağlık çalışanı olduğunu göz önünde bulundurursak, bu sayının 175 binini ebe ve hemşireler oluşturuyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, bu sayı yeterlimi dersek, yeterli değil. Ama son zamanlarda ebe ve hemşire alımları hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah kısa zamanda bu sayı istediğimiz seviyeye gelecek. Bu meslek para için yapılacak bir meslek değil. Bu meslek kutsal bir meslek. Hizmet verdiğiniz insanların dualarını almak son derece önemlidir diye düşünüyorum. Hemşireler Günü'nüz hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer de, Hemşirelik mesleğinin tarihin ilk günlerinde ortaya çıktığını fakat, özellikle Balkan ve 1. Dünya Savaşı ile önemini kazandığını belirterek şunları söyledi:

" Aslında, hemşirelik çok meşekkatli bir iş. Yıllarca evinden, çocuklarından uzakta, hastaların acısını, rahatsızlıklarını dindirmek için büyük emeği olan sizlersiniz. Sosyal anlamda 2002 yılı öncesinde çok fazla çalışmanıza rağmen çok az bir ücret elinize geçiyordu. Ama özellikle 2005 yılından sonra, Sağlıkta Dönüşüm Yasası çerçevesinde sizlerin de özlük haklarında iyileştirmeler oldu. Ama biz bunu da yeterli bulmuyoruz. İnşallah yakın zamanda, hem özlük haklarınız, hem de harcadığınız performansın özlük haklarınıza yansıması ile ilgili hükümet olarak çalışmalarımız var. Ben bu vesile ile Hemşireler Gününüzü kutluyorum."

Açıklamanın ardından milletvekilleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ve hastane yetkilileri ile birlikte, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz ve Yoğun Bakım servislerinde çalışan hemşirelerin gününü kutlayıp, karanfil ve gül hediye etti. Milletvekilleri, Nöroloji servisindeki, bazı hastaları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, onlara da gül ve karanfil verdi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı