AK PARTİ’DE BU HAFTA İSMAİL EMRAH KARAYEL NÖBETCİ VEKİL OLDU

AK PARTİ’DE BU HAFTA İSMAİL EMRAH KARAYEL NÖBETCİ VEKİL OLDU

KARAYEL: “KAYSERİ TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERİ ALACAKTIR”

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllar başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Milletvekili İsmail Emrah Karayel nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı uygulama kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını cevaplarken, Kayseri’nin sağlık, gastronomi, kültür, sanat ve balon turizmi ile birlikte turizm sektöründe hak ettiği yeri alıp; turizm girdilerini artıracağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllar başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Milletvekili İsmail Emrah Karayel nöbet tuttuğu uygulama kapsamında tertiplenen basın toplantısında ülke ve ilimiz gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunup; medya mensuplarının sorularını cevapladı.

Milletvekili İsmail Emrah Karayel sözlerinin başında Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu başkanı olarak Avrupa’da yoğun temaslarda bulunduğunu belirterek ”Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu başkanı olarak özellikle Avrupa’da yoğun temaslarda bulunduk. Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu’na yaptığımız ziyaretlerde 25 Avrupa Parlamentosu üyesiyle görüşerek Türkiye’nin başta müzakere sürecinin devam etmesi olmak üzere Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve vize serbestîsinde ilerleme kaydedilmesiyle ilgili önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmeler kapsamında Türkiye ilişkilerinin daha pozitif ortama taşınması yönünde de karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Tabi Türkiye Barış Pınarı Harekâtındaki çalışmalarıyla gerek Doğu Akdeniz’de ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin haklarının yedirilmemesi faaliyetleriyle hem de Libya ile yapılan anlaşma çerçevesinde uluslar arası anlamda önemli adımlar atmış, birilerinin kötü oyunlarını bozmuştur. Türkiye aleyhine yapılacak hiçbir hareketin yapılamayacağına kararlılıkla ifade etmiş bulunmaktadır. “ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında Merkez Bankasının faiz indirimini önemsediklerinin altını çizen Vekil Karayel “Önümüzdeki süreçte yeni bir faiz indiriminin Merkez Bankası’nın gündeminde olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle faiz indirimini önemsiyoruz. Faiz indirimi ekonominin daha da canlandırılması için son derece önemlidir. Kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte başta konut kredileri olmak üzere ciddi hareketlenmenin olacağını düşünüyorum. Bundan önceki indirimlerde olduğu gibi son derece ekonomimiz için iyi olacağını düşünüyorum. Hepinizin bildiği gibi %24’lerden şu an ki haliyle %14’lere indi. Beklentimiz de %12’ler civarına inmesidir. Dolayısıyla bunu da yakından takip ediyoruz. “ değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin sonunda, Kayseri’nin sağlık, gastronomi, kültür, sanat ve balon turizmi ile birlikte hak ettiği yeri daha fazla almaya devam edeceğini de belirten Vekil Karayel “Turizmde de önemli gelişmelerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Turist sayısı bakımından yeni rekorların kırıldığı bir süreç var. Turizmden elde edilen gelir anlamında ciddi rekorların elde edildiği bir süreç var. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Kayseri’de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere turizm anlamında daha fazla pay elde etmek için yeni yatırımlar ekleyeceğiz. Soğanlı’da balon uçuşları başladı. Aynı zamanda Kapadokya bölgesindeki balon uçuşlarındaki talebin yoğunluğuna bakıldığında çok ciddi bir potansiyel sağlamaktadır. Gastronomi alanındaki çalışmaları da biliyoruz. Yeni yer altı şehirlerinin keşfiyle birlikte ulusal basınımıza da yansımış olan Kayseri’miz turizm anlamında da hak ettiği yeri daha fazla almaya devam edecektir. “ şeklinde konuştu.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da