AK PARTİ’NİN BU HAFTAKİ NÖBETÇİ VEKİLİ TANER YILDIZ OLDU

AK PARTİ’NİN BU HAFTAKİ NÖBETÇİ VEKİLİ TANER YILDIZ OLDU

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ: ‘’ANADOLU COĞRAFYASI KIYIMDAN KAÇANLARIN SIĞINAĞIDIR’’

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile devam ettirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Bu hafta sonu Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı uygulama kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında Amerika Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği sözde Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili, ‘’Türkiye’nin tarihinde herhangi bir utanç yoktur. Anadolu coğrafyası kıyımdan kaçanların sığınağıdır. Sözde Ermeni soykırımıyla alakalı kabul edilen tasarının bizim tarafımızda hiçbir geçerliliği yoktur.’’ İfadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Milletvekili Taner Yıldız nöbet tuttuğu uygulama kapsamında tertiplenen basın toplantısında medya mensuplarının ülke ve ilimiz gündemi ile ilgili sorularını cevapladı.

Vekil Yıldız sözlerinin başında geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devleti Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği sözde Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili değerlendirmede bulundu… Yıldız “ Türkiye’nin tarihinde herhangi bir utanç yoktur. Türk tarihi hakkın, hakikatın, adaletin üzerine inşaa edilmiştir ve Anadolu coğrafyası kıyımdan kaçanların sığınağıdır ‘’ dedi ve ekledi… ‘’ Amerika Temsilciler Meclisi biliyorsunuz 29 Ekim’de bir karar aldı ve ülkemiz aleyhine iki tane tasarıyı kabul etti. Öceki gün temsilciler meclisindeki oturuma bizlerde katılma fırsatı bulduk ve görüşmeleri bizzat izledik. Burada tasarıların kabulünde genellikle Orta Doğu’da ve özelde Suriye’de kurulan büyük tezgahların yerle bir edilmesinin çok büyük bir gerekçesi vardır. Mehmetçiğimiz iman dolu göğsüyle ülkemiz düşmanlarının planlarını alt üst etti. Yalnızca Suriye’de bulunanların değil, onların arkasında bulunan güçlerle alakalı aynı şekilde ortaya koydu. Türkiye’nin tarihinde herhangi bir utanç yoktur. Sözde Ermeni soykırımıyla alakalı kabul edilen tasarının bizim tarafımızda hiçbir geçerliliği yoktur. Bizim milletimizin tarihinde kara bir leke de yoktur. Bize soykırım iddaası atanlar kendi tarihleriyle alakalı suçluluk psikolojisinin mutlaka altında ezilmektedirler. Bu tasarı aslında bir dışa vurumun göstergesidir. Türk tarihi hakkın, hakikatın, adaletin üzerine inşaa edilmiştir ve Anadolu coğrafyası kıyımdan kaçanların sığınağıdır. Hem geçmiş hem de bugün bu gerçeğin şahididir. Maalesef Türkiye’nin kahramanca verdiği varlık mücadelesi hakkın ve hakikatın yanında olması birçok çevreyi de rahatsız etmiştir.

Sözlerinin devamında ‘Barış Pınarı Harekatı’ ilgili ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vekil Yıldız ‘’ Çeşitli Batı ülkeleri ve ne yazık ki bir kısım ülkenin kumandaları kendisinde olmayan Orta Doğu’da ki yapı endişelenmiştir. Dünya ve bölge barışını önemsemeyen aslında önemsediğini iddaa eden ama önemsemeyen herhangi bir ülkeden beklenir ki terörle alakalı endişelerini dile getirsin ve terörün bitmesiyle alakalı kararlılığını ortaya koysun. Ama ne yazık ki bunun tam tersini görmekteyiz. Bazı ülkeler kendi teröristlerinin kötü bizim teröristlerimizin de iyi olduğuna dair bir takım söylemler de bulunmaktadırlar. Kürt olduğu için değil, Kürtçülük yaptığı için ve onun sözde Kürdistan kurulması için çalışan birini Kanada’da ödüle layık görmüşlerdir. Biz Türkiye olarak bütün terör örgütlerini, gruplarını yani teröre bulaşmış herkese karşı olduğumuzu bir kez daha samimi bir dille belirtmiş olduk. Türkiye bölge de işgal mantığı ile hareket etmiyor. Tam tersi sınırların korunması, muhafaza edilmesi ve o ülkenin halkına gösterilen nezaketin örneklerinden bir tanesini gösteriyor ve aslında onlar da bunu çok iyi biliyorlar. Terörün tepesine çökülmesinden rahatsız olduklarını hep beraber görüyoruz. Sivillere karşı ne kadar hassas olduğumuzda görülmektedir. Ama bunları görmek ne yazık ki onların işine gelmiyor. Suriye’li sivillerle alakalı bir kısım Avrupa ülkeleri kaç tane Suriyeli’yi misafir etmişlerdir. 3,5 milyon bizde ki misafir hakkında ileri geri konuşanlar ve bunla alakalı fikir yürütmeye çalışanların kendi ülkelerinde tuzlarının kuru olduğunu biliyoruz. Biz bugün Suriye’de yalnızca PKK ile yalnızca DEAŞ’la yalnızca PKK’nın uzantıları YPG ile değil aynı zamanda arkalarındaki güçlerle de mücadele halindeyiz. Ama bilsinler ki hepsinin ezeceğiz. ‘’ ifadesini kullandı…

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı