AKAR PAŞA CAMİ YAPTIRDI

AKAR PAŞA CAMİ YAPTIRDI

KAYSERİ´DE GENELKURMAY BAŞKANI VE ŞEHİT TÜMGENERALİN ADLARI BULVARA VERİLDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nce, bugün yapılan olağan toplantıda, Gültepe Mahallesi´nden Mimarsinan Mahallesi´ne kadar devam eden 13 kilometrelik bulvara Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın adının verilmesi kararı alınırken, geçen 31 Mayıs´ta Şırnak Uludere´de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın adının da Farabi Caddesi´nde açılan 1´inci Komando Tugayı Köşk Kışla yanından geçen bulvarda yaşatılmasına karar verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin olağan toplantısı bugün mecliste grubu bulunan partilerin katılımıyla yapıldı. Toplantıda oy birliğiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın isminin Gültepe Mahallesi´nden Mimarsinan Mahallesi´ne kadar uzanan 13 kilometrelik bulvara verilmesi kararlaştırıldı. Meclis, ayrıca geçen 31 Mayıs´ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın adının da bir başka bulvara verilmesi kararı aldı. Meclis toplantısında, mezarlıkta yapımı süren caminin inşaat masraflarının Orgeneral Akar ve ailesi tarafından üstlenildiği açıklandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplantıda ek gündem maddesiyle bir süredir yapımı devam eden ve yakın zamanda hizmete açılacak 50 metre eninde ve yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki bulvara Orgeneral Akar´ın adının verilmesiyle ilgili konuştu. Başkan Çelik, "Meclis üyelerimizin oy birliği kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri´nin komutanı, hemşehrimiz yiğit insan, birçok madalyası bulunan Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ve Kayseri´yi öne çıkaran isim olmuştur. O nedenle Genelkurmay Başkanı Akar´ın adı, Büyükşehir Belediyesi´nin Gültepe ve Köşk mahallesinden başlayıp, Talas ilçesi üzerinden Kayseri-Malatya kara yoluna kadar uzanacak 14 kilometrelik yeni açılan bulvarda yaşayacaktır" dedi. 

Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


(11 Aralık 2017) AKAR VE AYDIN PAŞA´NIN ADI
KAYSERİ CADDELERİ´NDE YAŞAYACAK?

Kayseri Haber Gazetesi

ŞEHİT AYDOĞAN PAŞA´NIN İSMİ DE YAŞAYACAK

Öte yandan geçen 31 Mayıs´ta Şırnak Uludere´de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın adı da Farabi Caddesi´nde açılan 1´inci Komando Tugayı Köşk Kışla yanından geçen bulvara verildi. Şehit Tümgeneral Aydın, tuğgeneral rütbesiyle Kayseri 1´inci Komando Tugayı´nda 4 yıl komutanlık yapmıştı.


Haber Kaynak : DHA

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti