AKKIŞLA İLÇESİ

AKKIŞLA İLÇESİ

ORGANİK TARIM´LA ŞAHA KALKTI?

   Organik Tarımın yurt genelinde yaygınlaştırmaya çalışıldığı şu günlerde harekete geçen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ilimizin muhtelif bölgelerinde farklı ürün gurupları ile ?Organik Tarım´ı ilimizde de yaygınlaştırmaya çalışıyorlar? Bu kapsamda Akkışla ilçesinde yetişen meyve türleri üzerind e3 yıl önce başlatılan Organik Tarım çalışmaları sonuç verdi? Çalışmalar tertiplenen Organik Tarım Günü´ etkinliği ile kamuoyu ile paylaşıldı. İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan etkinlikte yaptığı değerlendirmede ?Organik Tarıma 3 sene önce başladığımızda bir hayaldi şimdi gerçekleştirğini hep birlikte görüyoruz.? Diye konuştu. Kayacan ayrıca, ?Girebulu´yu Gemerek´e kaptırmayacağız? ifadesini kullandı?
Organik Tarım yurt genelinde yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalar Akkışla´da bir basamak daha üste çıkmış durumda. Akkışla´nın Gömürgen mahallesinde organik ürünlerin hasatları yapılmaya başlandı. Tohumundan gübresine kadar her şeyiyle organik olan ürünler, Tarım İl Müdürlüğü önderliğinde düzenenlenen programla tanıtıldı. Programa Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, Akkışla Tarım İlçe Müdürü Mustafa Tokdemir, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Programda Organik Tarımda kendilerine destek olunduğu için çiftçiler Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlüğüne şükranlarını sunması başladı. İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, ?3 sene önce bu işe başladığımızda Organik Tarımı Kayseri´de değil, Türkiye´de birçok insan biliyordu. Bugün bu yapmış olduğumuz çalışma ile Akkışla Gömürgen´e kadar bu çalışmaları gördü. Bu çalışmalarla en alttaki çiftçimize kadar herkes para kazanır hale gelecek. 3 sene önce başladığımızda bu bir hayaldi ama şuanda bu hayallerin gerçekleştiğini hep birlikte görüyoruz. Bu süreçten sonra, hedefimiz sadece bu değil, Akkışla deyince akla koyun geliyor. Bu bölgede 80.000 koyunumuz var. Bundan sonra hedefimiz Koyun sütünü organik olarak üretmek. Organik koyun üsütünden peynir yapmak. O zaman bu ilçe kalkınacak. Girebulu´yu da ayrı bir marka halie getirmek istiyoruz. Gemerek´e kaptırmayacağız. Onların da çalışmaları var. Kayseri´nin markası olarak bu ürünleri piyasaya süreceğiz ama bu size bağlı. Siz çalışırsanız biz de size her zaman destek olacağız.? İfadesini kullandı?
Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak da yapmış olduğu konuşmasında, ?ürün üretmek, ondan gelir elde etmek önemli. Ancak bunu akılcı bir şekilde yapmalıyız. Bize en çok katma değeri sağlayacak ürün neyse onu üretmeliyiz. Bu tabi sadece sizin çabalarınızla olmaz, hem il ve ilçe müdürlüklerimizin, hem belediyemizin, hem de kaymakamlığımızın çalışmalarıyla olacak bir şey. İlçeye sadece desteklerini almak için gitmeyin, ürünlerini daha kaliteli hale nasıl getireceğinizi sormak için, karşılaştığınız problemlerin çözümünü sormak içinde gidin? değerlendirmesinde bulundu?
Konuşmaların ardından, çiftçiler ve davetliler, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Tokdemir eşliğinde ürünleri yerinde inceleyip bilgi aldı. Tokdemir´in ayrıca misafirlere bir de sürprizi vardı. Çiftçilerin en büyük düşmanı olan zararlı böceklerin önlenmesi noktasında araştırma yaparak, organik tarıma kimyasal ilaçlama yapılmaması için, mücadelede uğur böceklerine görev verdi. Yani bundan sonra zararlı böceklere karşı uğur böcekleri savaşacak. Tokdemir 200 adet uğur böceğini organik tarım arazine bıraktı.
Daha sonra davetliler, Gileburu yetiştirilen serayı ziyaret etti. Davetliler burada da ilçe müdüründen bilgi aldı. İl Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü son olarak hayvancılığa destek için yaptırılan swatları muhtaralara imza karşılığında teslim etti. Halk arasında yalak olarak tabir edilen swatlar sayesinde mera da otlanan koyunlar su içmek için çok gezmek zorunda kalmayacak.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti