AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN

AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN

İLÇE SAKİNLERİ İÇİN KAR – KIŞ DİNLEMİYOR

Uzun Yılar Melikgazi Belediye Başkanlığı’nın ardından tecrübelerini memleketi olan Akkışla’da kendi insanlarına hizmet için kullanan Belediye Başkanı Ayhan Aslan ilçenin gelişimi ve ilçe sakinlerinin huzuru için kar – kış demeden 7/ 24 çalışıyor. Kar mücadele ekiplerine eşlik ederek köy – kasaba ziyaret eden başkan Aslan kışın en yoğun yaşandığı Ortaköy mahalle sakinlerini ziyaret edip, hatırlarını sorarken haber ekibimizde kendisine eşlik ederek yaşanan samimi diyaloglara şahitlik etti.

Melikgazi Belediyesinde edindiği tecrübeleri Akkışla Belediye Başkanı olarak hemşehrileri için kullanan Başkan Ayhan Aslan, kışın çok şiddetli yaşandığı ilçe de, ilçe sakinlerinin her türlü talebşine cevap vermek adına mücadele veriyor.

Haber ekibimizle birlikte kar yağışının en yoğun olduğu Ortaköy Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin hatırını soran Başkan Aslan “Ortaköy, Akkışla’nın son kayıtlara göre 700 civarı nüfusuyla en büyük yerleşkelerindendir. Yazın etkinliklerimizin de büyük bir kısmı burada yapılıyor. Bir su sorunumuz var burada. İçme suyumuz var ancak bu suyun kalitesiyle ilgili Kaski ile çalışmalarımız oldu. Susuz, kurak bir alan ancak endüstriyel ürünlerin yetiştiği bir yer ayrıca. Sulama olarak sondaj çalışmalarımızı jeoloji mühendislerimiz ile tespit ettik. Bahar dönemi bu çalışmalarımızla beraber inşallah suya kavuşursa Ortaköy daha da gelişecektir. Ortaköy’ü seviyoruz hizmete de devam edeceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Ortaköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bozdoğan ‘da su konusunun bir an evvel çözümlenmesi gerektiğini vurgulayarak “Bizim için önemli olan sudur. Başkan verdiği sözü tutacaktır, sağ olsunlar. İğne vurulmaya ilçeye gidiyoruz. Burada sağlık evimize bir hemşire talebimiz vardır” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de belediye çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirip “Burada ilkokul, ortaokulumuz var ancak sağlık evinin şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz.“ dediler.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”