AK PARTİ ADAY ADAYI HATİCE KURT

AK PARTİ ADAY ADAYI HATİCE KURT

SAVAŞLAR, EN ÇOK KADINLARI ETKİLİYOR”

HABERİ İZLE

   AK Parti milletvekili aday adayı Hatice Kurt,  ‘8 Mart Kadınlar Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada: Afrika ve Asya ülkelerinde büyük güçlerin çıkar savaşları ve sömürgeciliğin devam eden etkileri, yoksulluk ve geri bırakılmışlığın sonuçları en fazla kadınları etkilemektedir” dedi.

      Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği ‘8 Mart Kadınlar Günü' dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Kurt, insanı tek bir nefisten yaratan yüce Allah'ın sağlıklı bir toplum inşasını ailenin varlığına bağlamış olduğunu söyleyerek:       Kur'an'ı Kerim sağlıklı bir aile inşasında kadına hukuki bir rol biçer. Kadın, insanlık tarihinin kara sayfalarından olan cahiliye çağında diri diri gömülüp, mirastan mahrum edilirken, yahut rızası alınmaksızın evlendirilip hatta alınıp, satılan bir meta olarak değersizleştirilirken, bir başka ifadeyle hemen hemen her türlü insani haktan mahrum yaşarken Allah'ın emaneti bir evlat, Saliha bir eş ve Cennet'in ayakları altına serilen bir anne olarak yüceltilmiştir. dedi.

   Kurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:   Medeniyetimizin altın çağlarının oldukça uzağına düştüğümüz bu günlerde İslam Medeniyeti dünyasında yaşanan problemlere bağlı olarak, kadınların mağdur edildiği ciddi sorunlar gün yüzüne çıkmıştır. Afrika ve Asya ülkelerinde büyük güçlerin çıkar savaşları ve sömürgeciliğin devam eden etkileri, yoksulluk ve geri bırakılmışlığın sonuçları en fazla kadınları etkilerken Ortadoğu'da yoğunlaşan çatışma alanları da başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere yüzlerce kadını dul bırakmış bir o kadar kadını hapishanelerde mahkum hale getirmiş ve kadınları zor şartlar altında mülteci statüsüne düşürmüştür. Özellikle yanımızdaki yakın coğrafya Suriye'de 4 yıldır yaşananlar, Suriye toplumunu ve komşu ülkeleri etkilemektedir. Savaş nedeniyle 15 bin Suriyeli kadın hayatını kaybederken binlerce çocuk öksüz kalmıştır. 6 bin Suriyeli kadın tecavüze uğramıştır. Suriyeli kadınlar kaçırılmakta, insan tacirleri tarafından kullanılmakta, hapse atılmakta, psikolojik saldırılara maruz kalabilmektedir. Halen yüzlerce Suriyeli kadından haber alınamamakta sağ mı ölü mü? Oldukları bilinmemektedir. Yine akıbeti belirsiz yüzlerce Suriyeli kadının hapishanelerde türlü işkencelere maruz kaldığı, Esed rejiminin askerleri ve Şebbihaların Suriyeli kadınlara uyguladığı muameleler tamamen insanlık suçu kapsamına girmektedir. Diğer yandan 145 bin Suriyeli kadın eşleri hayatta olmadığı için ailelerinin geçimini sağlamak durumundadırlar.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı