AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ'NDE

AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ

ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

HABERİ İZLE

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki AK Parti Milletvekili Aday Adaylarının da tanıtıldığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir ve Kocasinan belediye başkanlığı devir teslimlerinde olduğu gibi aday adayları arasında nefsi bir mücadele yaşanmamasını isteyen Özhaseki, bu sürecin bir imtihan olduğunu söyledi.  Genel seçimlerin başkanlık sistemine uzanan bir yol olduğunu da vurgulayan Mehmet Özhaseki, Başkanlık Sistemi Türkiye'yi Uçuracak” diye konuştu.

Milletvekilliği aday adaylarını tanıtım toplantısında konuşan büyükşehir belediyesi eski başkanı Mehmet Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde yaşanabileceklerle ilgili de açıklamalar yapan Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nun yine yalanlar söyleyeceğini vurgulayarak Sadece benim olayımda 15 tane yalanı arka arkasına söyleyen bir genel başkan Türkiye hakkında 215 yalanı hiç yüzü kızarmadan rahatlıkla söyler” dedi. Paralel yapının seçimlerde muhalefeti destekleyeceğini da dile getiren Özhaseki, Üçü, beşi, onu bir araya gelsin. Biz yine doğruları haykıracağız ve Allah'ın izniyle Kayseri'deki 9 milletvekilliğini alacağız” diye konuştu.

İl Danışma Meclisi'nde milletvekili aday adaylarına da önemli tavsiyelerde bulunan Mehmet Özhaseki, bu sürecin bir imtihan olduğunu belirtti. Özhaseki şöyle konuştu:

  Bu süreçte birçok arkadaşımız bu göreve talip oldu. Bundan sonra bir imtihan başlıyor. Hepimizi öncelikle Allah'tan hayırlısını dileyelim. Bir başkasını kötülemeyelim. Bir başkasını kötülemek bize bir erdem kazandırmaz. Eğer bu işe hizmet diye giriyorsak, dava diye giriyorsak bir imtihandayız. 110 arkadaşımız talip olmuş; ama bunların sadece 9'u listeye girecek. İşte imtihan burada başlıyor. Listeye giremediğimiz zaman dimdik durabiliyor muyuz, yine aynı şekilde teşkilatımızı destekleyebiliyor muyuz, sandıklara koşarak orada hizmet edebiliyor muyuz, arkadan bir şeyler söylemeden ben bu davanın adamıyım diyerek aynı çizgiyi devam ettirebiliyor muyuz işte iş burada. Bu bir karakter imtihanı, bu bir insanlık imtihanı. Bir Allah dostu diyor ki Kazanç son nefesi kurtarmaktır.” Bunun da yolu iyi yaşamak, davasının adamı olmak ve çizgiyi hiç bozmamaktır.”

Genel seçimlerin başkanlık sistemine uzanan bir yol olduğunu da vurgulayan Mehmet Özhaseki, diğer partilerin bu sisteme karşı çıkma nedenlerini de anlattı.

Başkanlık sisteminin ne denli Türkiye'ye uygun olduğunu muhalefetin de aslında bildiğini ifade eden Özhaseki, Diğer partiler bu işe karşı çıkacaklar. Aslında başkanlık sisteminin Türkiye'yi uçuracağını biliyorlar. Başkanlık sisteminin Türkiye için çok elverişli olduğunu da biliyorlar. Niye karşı çıkıyorlar? Çünkü, hiçbir zaman yüzde 51 alamayacaklarını biliyorlar. Bunun için karşı çıkıyorlar” dedi.

Seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine bol vaatte bulunacağını ifade eden ve Dört sene içinde Türkiye'yi uçururum” dediğini hatırlatan Mehmet Özhaseki, Allah korusun Türkiye'yi yerinden götürürler benim korkum bu. Çünkü SSK'nın başındayken orayı ne hale getirdiğini çok iyi biliyoruz. Hastanelerde insanların gece sıraya girdiğini, trilyonlarca lira açık verdirdiğini,  sülalesinden gelen adamları nasıl partizanlık yaparak işe doldurduğunu biliyoruz. Sonra bol yalan söyleyecekler. Sadece benim olayımda 15 tane yalanı arka arkasına söyleyen bir genel başkan Türkiye hakkında 215 yalanı hiç yüzü kızarmadan çok rahat söyler” diye konuştu.

Seçim sürecinde muhalefetin algı idaresi yapacağını da dile getiren Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

Diktatöryal bir eğilim var, baskı var diyecekler. Bunu söylerken azıcık insaflı olsalar ağızlarına bile almazlar. Tek parti zulmünden başlayarak günümüze kadar o kadar çok baskı yaptılar ki. Hele hele inanan insanlar üzerinde öyle baskılar uyguladılar ki. Rahmetli Menderes'in başına gelenleri çok iyi biliyoruz. Başbakan ve vekillerini idam edeceksiniz, Cumhurbaşkanı ve tüm milletvekillerini hapse atacaksınız, bu sizin sicilinizde duracak sonra da çıkıp baskı var diyeceksiniz. Belediye başkanlığım döneminde yapılan baskıları ben çok iyi biliyorum. Kayserispor parasından dolayı bir vurulma olayı vardı hatırlarsınız. O arkadaşımıza Beni buraya Haseki Başkan gönderdi, O azmettirdi de ve kurtul” diyerek üç gün işkence yaptılar. Bu baskıları, bu zalimlikleri yaptılar. Bunlar insafsız adamlar. Ama bugün çıkıyorlar, Cumhurbaşkanı dedi ki, Özgecan olayından sonra falan milletvekili dans etti, bundan büyük baskı olur mu” diyorlar. Fikrimizi de mi söylemeyeceğiz. Özgecan rahmetli olmuşsa, bu milletin evladı olarak elbette ki Fatiha okuyacağım, yapanları kınayacağım. Dans edenleri de kınayacağım. Ne dansı kardeşim. Bir can gitmiş bir can.”

Sözlerinin sonunda paralel yapının muhalefete verdiği destekten de bahseden Mehmet Özhaseki, Bir taraftan muhalefet bu işleri yaparken bir taraftan da paralel yapının bunları güçlü bir şekilde destekleyeceğini biliyoruz. İstedikleri kadar destek versinler, istedikleri kadar bir araya gelsinler. Üçü, beşi, onu bir araya gelsin. Biz yine doğruları haykıracağız. Elimizden geldiğince mücadele edeceğiz, birliğimizi dirliğimizi de kimseye bozdurmayacağız. Allah'ın izniyle de Kayseri'deki 9 milletvekilliğine talip olacağız. 9'unu da alacağız” diye konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı