AKŞAM SANAT OKULU ÖĞRENCİLERİ

AKŞAM SANAT OKULU ÖĞRENCİLERİ

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ´Nİ ANDI

Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri, İstiklal Marşı´nın kabulü ve Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümü dolayısıyla program düzenledi.

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen İstiklal Marşı´nın Kabulu ve Çanakkale Şehitleri´ni Anma Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İzzet Serkuş, ?İstiklal Marşımız kahraman ordumuza ithaf edilmiştir. Ama biliyoruz ki savaş meydanlarında kazanılan zaferler diğer alandaki çalışmalarla taçlandırılmıştır. Bu hususta bizlere büyük görevler düşmektedir. Milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı, ?korkma´ hitabından sonra ilerleyen dizelerde yeni bir hitapla seslenir. ?Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın´ vatanın korunması, bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, bu topraklar altında kefensiz olarak yatan şehit dedelerini unutmayan vefalı gençliğin eliyle olacaktır. Atalarımızın büyük fedakarlıklarla canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere bir emanettir. Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur? dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Hüseyin Danacı´yı ve Çanakkale Şehitlerini anlatan kısa belgesel izlendi. Programda ayrıca Çanakkale şiirleri ve türküleri seslendirildi. Programa AFAD İl Müdürü Osman Atsız, Şehit Hüseyin Danacı´nın anne ve babası, davetliler ve öğrenciler katıldı.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"