AKŞAM SANAT OKULUNA KAYITLAR 14 ŞUBATTA SONA ERECEK

AKŞAM SANAT OKULUNA KAYITLAR 14 ŞUBATTA SONA ERECEK

Örgün eğitimden bir şekilde uzaklaşmış, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış vatandaşlarımız için hizmet veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 14-70 yaş aralığındaki vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Okul Müdürü Niyazi Sabancı mikrofonlarımıza

Farklı sebeplerden dolayı eğitimini yarım bırakmış vatandaşlarımız, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulunun yolunu tutuyor. Verilen eğitim, yapılan faaliyetler ve başvuru koşullarıyla ilgili mikrofonlarımıza değerlendirmelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Sabancı;”Örgün eğitimden bir şekilde uzaklaşmış, okuma imkanı bulamamış vatandaşlarımıza 14 yaşından başlayarak 70 yaşına kadar hizmet veren bir kurumuz. Kurumumuzun asıl ismi de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu diye geçer. Yaygın eğitim kurumudur. Açık liseler, açık ortaokulları vardır. Liseden çeşitli sebeplerle ayrılmış veya ortaokulu bitirmiş ancak liseye gidememiş öğrencilerimizin kayıtlarının tutulduğu bir merkezdir.” İfadelerini kullandı.

 

 

Sözlerinin devamında başvuru şartlarıyla ilgili bilgiler veren Sabancı;”Kayıt dönemimiz şu anda devam ediyor, 3 Şubatta başlayan kayıtlar -14 şubata kadar devam edecek.. Eğer öğrencimiz ortaokuldan ayrılmışsa; ortaokul diplomasının aslını getirecek, bankaya 10 lira para yatıracak, 1 fotoğrafıyla beraber kayıt büromuza müracaat edecek, kayıtları bittikten sonra 5 lira da kayıt bürosuna makbuz karşılığında para yatıracak ve gerekli kitapları da ücretsiz olarak temin edip belirli zamanlarda sınavlarını takip edip sınavlarına girecek. Bir sene içerisinde ortaokullar için 3 defa sınava girme hakkı var. Her sınav sonrasında söylediğimiz bu işlemleri tekrar etmek durumda. Liseler içinse aynı şekilde liseden tasdiknamelerini alacaklar, fotokopisi olmuyor tabi aslı olması lazım, onun dışında aynı işlemleri gerçekleştirerek eğitimlerine devam edebilirler. “ diye konuştu.

 

Halk Eğitim merkezi ve Akşam Sanat okulu bünyesinde kayıtlı öğrencilerle ilgili bilgiler veren ve mezun olunduğu taktirde tıpkı, düz lise ya da Anadolu lisesi öğrencileri gibi üniversitelerde istenilen bölümlerin tercih edilebileceğini ifade eden Sabancı şunları söyledi. ”Şu an liselerimizde 6500’ün üzerinde öğrencimiz var. Ortaokullarda ise 4900 kayıtlı öğrencimiz bulunmakta. Yani toplamda 10-11 bin öğrencimiz var. Bizim kurumlarımızdan mezun olan öğrenciler, Anadolu liselerinden, düz liselerden mezun olunduğunda nasıl ki üniversitelerin istedikleri bölümlerini tercih edebiliyorlarsa, aynı şekilde tercih edebilir. Buradan mezun olunca açık öğretimde mi devam etme zorunluluğum var gibi bir anlayış, yanlıştır doğru değildir. Kurumumuz bünyesindeki öğrencilerimizden ortaokula ilk kez kayıt olan bir öğrenciler eğer derslerine çalışır ve sınavlarında başarılı olursa 1 yılda ortaokuldan mezun olabilir. Lise içinse 2,5 yıl gibi bir sürede mezun olma şansına sahiptir.”

 



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”