AKTİF EĞİTİM-SEN DAVASINDA

AKTİF EĞİTİM-SEN DAVASINDA

SANIKLARA CEZA YAĞDI?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Aktif Eğitim Sen Derneği´nin yöneticilerinin bulunduğu 6´sı tutuklu 30 sanığın yargılandığı davada sanıklara ceza yağdı?   8 sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen dava sonucunda diğer 22 sanık ise tek dosyada başka bir gün yargılamak üzere dosya kapatıldı?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C., Atilla K., Ayhan K., Erdal A., Necmettin G., Aziz K., Turgay Y., Yusuf K., Abdulkadir Ç., Abdullah A., Erhan K., Salih E., Kürşat A.K., Levent S., Murat D., Mustafa E., Mükremin S., Nizami K., Savaş B.Y., Ali T., Servet A., Taner Ş., Tekin B. ve Yasemin E. ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C. ve Atilla K. hakkında karar verilme aşamasına gelindiği gerekçesiyle, 8 sanık ile diğer 22 sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ´nün eğitim sendikası Aktif Eğitim Sen´e yönetici, üye oldukları, örgütten aldıkları talimatla Bank Asya´ya para yatırdıkları ve örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan tüm sanıklar yaptıkları savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C. ve Atilla K.´ya ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, diğer 22 sanığı ise tek dosyada başka bir gün yargılamak üzere dosyayı kapattı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı