ALİ İNANDI VE ZAFER KAZANDI!

ALİ İNANDI VE ZAFER KAZANDI!

?KIRIK PARMAĞINA RAĞMEN YARIŞTI´

FISU Dünya Üniversiteliler Muay Thai Şampiyonası´nda 81 kilogramda dünya şampiyonu olan Kayserili sporcu Ali Doğan, memleketinde sevgi seliyle karşılandı. Başarılı sporcunun antrenörü Göksel Cingöz, Doğan´ın kırık parmağı, çatlak ayağına rağmen yarıştığını söyledi.

FISU Dünya Üniversiteliler Muay Thai Şampiyonası 20 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Tayland´ın Pattaya kentinde yapıldı. 81 kilogramda yarışan Kayserili sporcu Ali Doğan Erciyes Üniversitesini (ERÜ) temsil etti. Milli sporcu Ali Doğan, finalde Belarus´lu rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Kayseri İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde yapılan coşkulu bir törenle karşılanan Milli sporcu Ali Doğan´ı İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici, Ali Doğan´ın ailesi ve minik sporcular karşıladı.

3.kez İstiklal Marşı´nı okutup bayrağı göndere çektirdikleri için onur duyduğunu belirten Ali Doğan, şöyle dedi: ?23-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Tayland´a gerçekleşen FİSU Dünya Sporları Federasyonun gerçekleştirdiği Muay Thai Dünya Şampiyonası´nda birinci olduk. 3.kez İstiklal Marşı´nı okuttuk. Bu çok onur ve gurur vericidir. Rabbim bizleri hiç utandırmadı. Çıktığımız bu yolda bizleri muzaffer kıldı. Bayrağımızı göklere diktik. Burada bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum. Ben her zaman söylediğim gibi ?Ne mutlu Türk´üm diyene diyorum.?

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz ise, Ali Doğan´ın başarısını, azmin zaferi olarak niteledi. Ali Doğan´ın kırık parmağı ve çatlak ayağına rağmen yarıştığını ve söz konusu dereceyi aldığını dile getiren Cingöz, şunları kaydetti: ?Allah´a binlerce kez şükürler olsun ki, Türk Bayrağı´nı laik olduğu zirveye bir kez daha diktik. Öncelikle bu şampiyonanın şöyle bir önemi var. Ali, kırık bir parmak, 2 tane sağ ayağında çatlak ile bu Dünya Şampiyonluğu´nu elde etti. Biz ekip olarak dövüşemeyeceğini söylememize rağmen Ali, ?devlet beni bu zor durumda buraya gönderdiyse, ben burada tatil yapamam, mücadelemi yapacağım. Ayak defalarca da kırılsa umurum da değil´ dedi. Onun bu sözleri söylemesi bizleri çok etkiledi. Gerçekten birbirinden zorlu mücadelelerle bu işi bizler başardık. Öncelikle şampiyonluk bu vatan uğruna toprak olan şehitlerimize gelsin.?

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici de, bu onur ve gururu kendilerine yaşatan Dünya Şampiyonu Ali Doğan´a teşekkür etti. Başarının asla tesadüf olmadığını vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Eskici, şöyle konuştu: ?Öncelikle sporcumuzu ve ailemizi tebrik ediyorum. Böyle bir onuru ve gururu ülkemize, şehrimize ve milletimize yaşattıkları için son derece mutluyum. Başarı asla bir tesadüf değildir. Başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Sporcumuz üst üste 3 defa dünya şampiyonu oldu. Son olarak da Tayland´da Üniversiteler arası yapılan Dünya Şampiyonası´nda hem ülkemizi, hem de şehrimizi temsil etti. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum.?

Yapılan törenin ardından Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Ali Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici´yi makamında ziyaret etti.

Haber: Murat TURP



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak