ALİ RIZA ÖZDERİCİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ALİ RIZA ÖZDERİCİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Efe, okulun yenilenen imkanlarıyla öğrencilere hitap edecek bir yapıya kavuştuklarını ifade ederek Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak TEOG sınavında yüksek puan alan öğrencileri okula davet etti.
Okul hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Hüseyin Efe, ?Okulumuz Ali Rıza Özdereci Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 1993 yılında açılan ve o şekilde imam hatip lisesi olarak eğitim veren bir eğitim kurumudur. Bu sene 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle nasip olursa fen ve sosyal bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrenci alacağız. Fiziki imkanları itibariyle öğrencilerimize hitap edecek yapıya sahip okulumuzda öğrencilerimizin spor yapabilecekleri spor salonu, öğlen sıcak yemek imkanına sahip olacakları yemekhane, yıl boyu her türlü sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri bir konferans salonumuz ve hem öğle arasında hem teneffüslerde hem okul çıkışında faydalanabilecekleri tam bir ?Z´ kütüphanemiz var. Kuranı Kerim sınıfımız, apteshanemiz, mescidimiz, laboratuarımızla öğrencimizin her türlü ihtiyacının karşılanabileceği birimlere sahibiz? ifadelerini kullandı.
Okulun il genelinde başarılı bir okul olduğunu sözlerine ekleyen Efe, ?Okulumuz 2015 YGS´de büyük bir başarı elde ederek Türkiye 8.´liği, Kayseri 1.´liği elde etti. İmam hatipler arasında 2016 LYS´de de iki öğrencimiz Tıp Fakültesi´ne, bir öğrencimiz Diş Hekimliği Fakültesi´ne, beş öğrencimiz hukuk fakültesine yerleşerek yüzde yetmişlik bir yerleştirme oranı elde ettik. İnşallah Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrenci aldıktan sonra daha güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu program kapsamında Erciyes Üniversitesi´yle bir protokol imzaladık. Birlikte hareket edeceğiz, birlikte projeler üreteceğiz, birlikte çalışmalar yapacağız. Ben bu güzel programla birlikte geleceğin iyi yetişmiş tam donanımlı ilahiyatçılarını, doktorlarını, hakimlerini, savcılarını, mühendislerini ve öğretmenlerini yetiştirmeye talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum? dedi.
?Başarılı öğrencilerimizi okula bekliyoruz?
TEOG sınavında başarılı olan öğrencileri okullarına davet eden Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Efe, ?TEOG sınavında yüksek puan alan öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz. Ben programı bizlere hediye eden başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, milli eğitim bakanımıza ve Din Öğretimi Genel Müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı