ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI 2 BİN POLİS GÖREVLİ

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI 2 BİN POLİS GÖREVLİ

Eskişehir`de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında darp edilen ve kaldırıldığı hastanede ölen üniversite öğrencisi Ali Ismail Korkmaz’ın davası, Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesinde 2 bin polis gü

Eskişehir`de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında darp edilen ve kaldırıldığı hastanede ölen üniversite öğrencisi Ali Ismail Korkmaz’ın davası, yarın Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 20 Kasım`da görülmesi planlanan davanın ilk duruşması ise Adalet Bakanlığı Ceza Işleri Genel Müdürlüğü`nün hazırladığı rapor doğrultusunda `güvenlik` gerekçesiyle Kayseri 3 Ağır Ceza Mahkemesi`ne alınmıştı. Öte yandan ilimizde görülecek duruşmada güvenliği 2 bin polis, toma ve helikopter sağlayacak. Şehrin giriş ve çıkışlarında arama noktaları kurulduğu bildirildi.

Yeni adliye sarayında duruşma salonlarının küçük olması ve güvenlik açısından eski Adliye Binası`nda görülecek duruşma öncesi, bina çevresinde güvenlik önlemleri alınmaya başladı. Bina önünde bulunan otopark boşaltılırken, çevik kuvvet barikatları da kamyonlarla getirilerek yerleştirildi.

Diğer taraftan konuyla ilgili olarak kayseri valiliği de yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirme yaptı. valilik ten gelen açıklama şu şekilde

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail KORKMAZ`ın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasının duruşması, 03 Şubat 2014 Pazartesi günü saat: 09.15’de Eski Adliye Binasında yapılacaktır.

Bahse Konu dava ile ilgili olarak 03.02.2014 Pazartesi günü Eski Adliye Binası önünde protesto eyleminin yapılacağı yönünde alınan duyumlar nedeniyle, bu alanın toplantı gösteri yürüyüş alan ve güzergahlarından olmadığından, Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Eski Adliye binası önünde düzenlenmesi planlanan toplantının ve bu konuyla alakalı ilimiz dahilinde muhtelif yerlerde yapılabilecek tüm açık hava toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6,10,17 ve 23. Maddelerine istinaden Kayseri Valiliğinin 31.01.2014 tarih ve 212 sayılı kararı ile YASAKLANMIŞTIR.



Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza