ALİ SABANCI'DAN

ALİ  SABANCI

ÜNİVERSİTELİLERE TAVSİYE

HABER İZLE

Abdullah Gül Üniversitesi rektörlüğünce tertiplenen   `Girişimciliğin ustaları AGÜ`de buluşuyor` konulu söyleşinin konuşmacıları arasında yer alan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Sabancı üniversiteli genç yüreklere  tavsiyelerde bulunarak   "Çalıştığınız işyeri için  ne yapacağım, ne katacağım diyen, bilgiyi ve paylaşmayı bilen bireyler olun"  tavsiyesinde bulundu.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğünce tertiplenen  söyleşiye Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Sabancı,  Düşyeri Çizgi Film kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, Pozitron kurucusu ve Monitise MEA CEO`su Fatih İşbecer  konuşmacı olarak  iştiraketti…

Gençlik Fabrikası  öğrenci kulubünün  girişimleri  ile hayata geçirilen   kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen söyleşiyi rektör Prof.Dr. İhsan Sabancuoğlu ile çok sayıda öğrenci izledi.

Salonu tıka basa dolduran öğrencilerin bir bölümü de protokol ile sahne arasındaki boşlukta bağdaş kurup, oturdu.

AGÜ Sümer Kampüsü rektörlük binası Konferans salonundaki söyleşide Ali Sabancı, konuşmacılar `girişimcilik` üzerine tecrübelerini öğrencilerle paylaştı., `Girişimcilik` konusuyla ilgili farklı düşünceleri ve eğilimleri ortaya çıkarmaya çalışarak, konunun farklı yönlerini, değişik boyutlarını anlatan Sabancı, "Şu anda sizin yerinizde olmak için nelerimi vermezdim. Hatta, üniversite öğrencisi olmak için servetimi bile verirdim” diyerek üniversiteli yıllara olan özlemini  dile getirip, o günlerin önemine  vurgu yaptı…

Sabancı sözlerinin  devamında  Son yıla gelince, üniversite yılları çok çabuk geçti. Üniversite yıllarında özellikle kendinize benzemeyen farklı insanlarla haşır neşir olun. Yoksa aynaya bakmış gibi olursunuz. Çok şanslısınız zira, siz mezun olduğunuzda sanırım işsizlik olmaz. Eski ve yeni işletmelerde farklılıklar var. Şirketlerin en iyi kaldıracı insan kaynağıdır. Yeni şirketlerde patronla, çalışan arasında çok az fark var. Gençler çok fazla beklenti içinde. Çalışacağı yere ne katacağını, ne yapacağını bilmelidir. Paylaşmayı da kültürümüz haline getirmeliyiz. Paylaşmayı bilen, bilgiyi paylaşan işyerlerini bulun, orada çalışın" diye konuştu.

Söyleşi diğer konuşmacıların  öğrenciler iş dünyasına ve girişimcilik ruhunu canlandırmaya  yönelik  sunum ve önerilerle noktalandı….



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı