ALLAH RIZASINI KAZANIN

ALLAH RIZASINI KAZANIN

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan'ın gerektiği gibi yaşanmasını belirterek, ''Tutulan orucun Allah'ın rızasını kazanmakla birlikte birçok faydaları da vardır'' dedi.

Ali Maraşlıgil, düzenlediği basın toplantısında evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden azat olarak müjdelenen Ramazan ayına girmek üzere olunduğunu söyledi.
Maraşlıgil, ''Yarın akşam ilk teravih namazı kılınarak, gece de ilk sahura kalkılacak. Cuma günü Ramazan ayının birinci günü. Bu ayda tutulan Ramazan orucu hicretten 1,5 yıl önce yaklaşık farz kılınmıştır. Lügat olarak oruç, nefsin yöneldiği şeylerden imsak etmek anlamına gelirken, ıstılah olarak da Ramazan ayında imsak vaktinden başlayarak güneşin batışına kadarki zaman içinde niyet ederek yemeyi, içmeyi ve şehevi istekleri terk etmek anlamına gelmekte'' diye konuştu.
Oruçtan maksat insanın kulluğunu bilmesi olduğunu kaydeden Maraşlıgil, insanın Rabb'ini tanıması ve dolayısıyla Allah'ın rızasını kazanıp sonsuz mutlulukları hedeflemesidir.
Oruçtan maksadın Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu vurgulayan Maraşlıgil, şöyle devam etti:
''Tutulan orucun Allah'ın rızasını kazanmakla birlikte birçok faydaları da vardır. İnsan oruç vasıtasıyla Rabb'ine itaat etmeyi öğrenir. Kazancının ürünü iftar sofrasında vakit gelmeden bir lokma yiyemez, sanki Allah'ın 'Buyurun kullarım yiyin' emrini bekler.
İnsanın şefkat ve merhamet duygularını doruk noktaya ulaştırarak toplumsal dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı yaygın ve kalıcı bir hale getirir. Bu davranış zekat ve fıtır sadakalarının zenginlerden fakirlere akışıyla toplumun her kesiminde ekonomik bir canlılığın yaşanmasına sebep olur. Ahlakın güzelleşmesi yönünden de oruçla; sabır, sebat, hamd, şükür, kanaat ve benzeri güzellikler kalıcı hale gelir, nefsin canavarlığını, vicdansızlığını ve benzeri çirkinliklerini giderir. Ayrıca oruç ibadetinin sağlık açısından sinir sistemi, kan deveranı, hazım sistemi ve karaciğer üzerinde sayılamayacak kadar faydalarının olduğunu tabiplerimiz ifade etmekte.''
Maraşlıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvimlerdeki vakitlerin esas alınmasını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Ramazan ayında sabah ezanları imsak vaktinde okunduğu için ezanın başlaması ile birlikte yeme içmeye son verilmesi gerekir. Çünkü oruç imsak ile başlamakta. Ramazan orucunun her günü için niyet gerekir. İmsak vaktinden sonra oruca muhalif bir şey olmamak kadıyla, iftardan kaba kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Ayrıca Ramazan ayında ve her zaman namazlarda tadili erkana riayet edilmeli, teravih namazlarının sünnete uygun olarak ikişer rekat kılınması sünnete uygun bir davranıştır. Ramazan ayında fıtır sadakası ve zekatlarımızı uygun yerlere uygun bir şekilde vermemiz gerekir. Yine bu ayda komşuluklarımızın geliştirilmesi ve iftarı komşularımızla paylaşmamız dinimizin tavsiyesidir.'' 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”