ALPLERDE UYGULANAN TEKNİKLERİ ÖĞRENECEKLER

ALPLERDE UYGULANAN TEKNİKLERİ  ÖĞRENECEKLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek 2014 programı kapsamında desteklediği İl Sağlık Müdürlüğü’nün `Dağcılık ve Kayak Sporuna Bağlı Yaralanmalarda İlk ve Acil Yardım Konusunda Uluslararası İşbirliği` isimli projenin eğitim seminer

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek 2014 Programı kapsamında desteklenen ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Dağcılık ve Kayak Sporuna Bağlı Yaralanmalarda ilk ve Acil Yardım’ konusunda uluslar arası işbirliği projesi Geriatri Merkezi Konferans Salonunda açılış töreni gerçekleşti. Programa,   İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, UMKE, AFAD, JAK ekipleri ve davetliler iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç,  3 gün boyunca sürecek olan proje hakkında bilgiler verdi. “ ‘Dağcılık ve Kaysak sporuna bağlı yararlanmalarda, ilk ve acil yardım’ konularında ilimizde yürütülen faaliyetlerin geliştirilmesinde uluslar arası çalışmaların Kayseri’ye kazandırılması kapsamında Avusturya ICAR-MEDKOM kuruluşu yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri arasında işbirliği çerçevesinde çalıştay, tatbikat vb. çalışmalar yapılacaktır. Projemiz ORAN tarafından desteklenmekte olup ilimizde arama kurtarma faaliyetlerinde multidisipliner çalışmalarda bulunan UMKE, AFAD, JAK gibi kuruluşların da katılımı ile gerçekleştirilecek projemiz 6-7-8 şubat 2015 tarihleri arasında 3 gün sürecektir”.

Ardından Avusturya ICAR/MEDKOM tıbbi Direktörü Dr. Fidel Elsensohn ise, Dağ Arama Kurtarma Ekiplerine Alplerde uygulanan teknikler ve tıbbi tedavilere yönelik sunum gerçekleştirdi.

Proje kapsamında hipotermi ve tedavisi, Travmalı hasta yönetimi, dağcılığa bağlı yaralanmalarda anajezik kullanımı, travma ve hipotermi vakalarında sıvı tedavisi, vaka değerlendirmesi, çığ ve afet yönetimi konularını içeren teorik eğitim programı, Erciyes Dağında tatbikat uygulaması ve kurumlar arası işbirliği çalışmalarının modül eğitim programı haline dönüştürülmesi için çalıştaydan oluşan toplam 3 günlük eğitim ve danışmanlık şeklinde yürütülecek.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı