ALTI MİLYON EKMEĞİ ÇÖPE ATIYORUZ

ALTI MİLYON EKMEĞİ  ÇÖPE  ATIYORUZ

Yapılan araştırmalara göre ülke genelinde günlük olarak altı milyon ekmek çöpe atılarak israf ediliyor. Uzmanlar kan dondurucu boyutlara ulaşan ekmek israfının önüne geçmek için ihtiyaç kadar alınması ve dilimlenerek tüketilmesi gerektiğini vurgu

Uzmanlar  yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de günlük 6 milyon adet ekmek israfının gerçekleştiğini  ve son 5 yıl içinde  ekmek israfında yüzde 20 oranında artış kaydedildiğini vurgulayarak  vatandaşları  bu konuda daha dikkatli davranmaya davet ediyorlar….

Uzmanlar, israfın  önlem alınması gereken boyutlara ulaştığının altını çizerek ekmeğin Türk toplumunun kutsal değerlerinden olduğunu vurgulayarak, "Atfedilen bütün kutsal değerlere rağmen ekmek, gerek dünyada gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürünlerinin başında geliyor.” Değerlendirmesinde bulunuyorlar…

Toprak Mahsülleri Ofisi  verilerine göre, yılda ortalama 2,1 milyar ekmeğin çöpe gittiğini dile getiren Uzmanlar, israfın ulaştığı noktayla ilgili rakamlar paylaşırken. ekmek israfının dinen haram olduğuna vurgu yapıp “Gerek kültürümüzde gerekse dinimizde ekmek, en üst seviyede yeri olan bir besindir. Ancak Toprak Mahsülleri  Ofisi’nin  yapmış olduğu bir araştırmaya göre, ülkemizde yılda 37 milyar adet ekmek üretilirken, bunun 2,1 milyarı israf ediliyor. Bu israfın yüzde 3’ü hanelerde olmaktadır. İsrafın parasal karşılığı ise 1,5 milyar lira. Bu parayla 80 hastane ve 500 okul inşa etmek mümkün” İfadesini  kullanıyorlar…

İsrafın önüne geçilmesi için yapılması gerekenler  konusunda  vatandaşı  bilgilendiren uzmanlara  göre  öncelikle yiyeceğimiz kadar ekmek almamız ve ekmeğin dilimlenerek tüketilmesi tavsiyesinde bulunarak  “Araştırmalar, ekmeğin Elle koparılmasının israfı artırdığını ortaya koymuştur. Bu nedenle ekmeğin dilimlenerek tüketilmesi çok önemli. Artan ekmeği, bayatlamasını önlemek için poşetleyerek buzdolabına kaldırabiliriz. Yiyeceğimiz zaman hafif şekilde ısıtmak ya da buhara tutmak ekmeğin yumuşamasını sağlayacaktır. Bayatlayan ekmekler ise yemeklerde değerlendirilebilir. Bayat ekmek kurutularak galete unu haline getirilebilir. Elde ettiğimiz galeta ununu buzdolabında 6-7 ay boyunca saklayabiliriz. Bunu köftelerde, tatlılarda, hamur işi yiyecekler ve kısacası unun girdiği her yerde kullanabiliriz. Bayat ekmek kurutularak çorbalarda ya da pizza alt hamuru olarak da tüketilebilir” şeklinde  tavsiyelerde bulunuyorlar…



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları