AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA ARAÇLARI HİZMETE BAŞLADI

AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA ARAÇLARI HİZMETE BAŞLADI

TÜRKİYE´DE 150 ADET, MELİKGAZİ´DE 9 ADET ...

         Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Türkiye de toplam 150 adet olan özel donanımlı ambalaj atıkları toplama aracından Melikgazi Belediyesi olarak 9 adet satın aldıklarını söyledi.

         ambalaj atıkları toplama araçlarından 6 âdetinin 13+1 tonluk, 3 âdetinin ise 20+1 tonluk olduğunu belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, bu araçların Çevre Temizlik Vergileri ile satın alındığını kaydetti.

Melikgazi Belediyesi Meclis üyelerinin de katıldığı araç tanıtım etkinliğinde Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, atıkların toplanılması için eğitimin ve bilinçlenmenin çok öneli olduğu vurgulayarak konu ile ilgili  olarak şu açıklamalarda bulundu:

         ?2002 yılından beri atıkların ayrıştırılmış olarak toplanılması için çalışıyoruz. Bugün gelenin nokta ise referans ve örnek gösterilen bir belediye olduk. Belediye olarak cam, kağıt ve metal olarak başlattığımız atıkların geri toplanılması çalışmasında bugün atık yağ, pil, araba lastiği, elektrik ve elektronik atıklar gibi 15 ayrı atık topluyoruz. Biz aslında ham madde topluyoruz. Çünkü toplanılan her malzeme geri fabrikalarda tekrar kullanılmaktadır. Dolayısı ile ekonomiye, doğal kaynaklara ve çevreyi koruyor ve katkı sağlıyoruz. Yeni alınan ambalaj atıkları toplama aracı ülkemizde sadece 150 adet vardır. Son teknolojik sistem ile çalışmaktadır. 9 adeti Melikgazi ilçemize hizmet verecek olan bu araçlar kameralı, bilgisayarlı ve yakıt tasarrufludur. Daha da önemlisi bu araçlardan alan ilk   belediye biziz. Yani Melikgazi Belediyesi  yine bir İlk´i gerçekleştirmiştir. Hayırlı olsun? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi