ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

´EFENDİMİZİN İZİNDE´ YARIŞMASINI 4.KEZ GERÇEKLEŞTİRECEK?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi geleneksel hale getirdiği ´Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması´nı 4. kez düzenleyecek. Yarışmada 17 Aralık´ta gerçekleştirilecek.
Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere Hz. Peygamberin sevgisin, aşılamak ve rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye´de olduğu gibi, Kayseri´nin tüm liselerine dönük olarak yapılacak. Türkiye genelinde dereceye girenlere verilecek altın ödüllerinin yanı sıra il ve ilçe özel ödüllerinin de verileceği yarışma Hz. Peygamber´i anlatan Mustafa Soykök´ün yazmış olduğu ´İnsanlığın Saadeti Hz. Muhammed (S.A.S)´ kitabından hazırlanan sorularla çoktan seçmeli olarak yapılacak.
Yarışma hakkında kamuoyunu bilgilendiren AGD Kayseri Şubesi Liseler Komisyon Başkanı Fatih Karipoğlu tüm ortaokul öğrencilerini ve liseli gençleri bu yarışmaya davet ederek "Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Amacımız Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek öğrencilerin aidiyet duygularını pekiştirmek, Hz. Muhammed(s.a.s) hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara gerekse diziler, filmler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Oysa bizler inanıyoruz ki "Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve inançlı gençliğidir." İşte bizler ancak milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirerek bu tahribatın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak genç kardeşlerimizin peygamberimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin(s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz." Değerlendirmesinde buludu?
Siyer-i Nebi Yarışması kaybedeninin olmayacağını ifade eden Karipoğlu, "Gençlerin yarışmada temel metin olan Gaye İnsan Hazreti Muhammed(sas) kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz(sas)´in hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin "insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna" inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır." şeklinde konuştu.
Sadece lise öğrencilerinin katılacağı sınavda yaş sınırı 19 olacak. Yarışmanın duyurusu ülke genelindeki tüm liselerde afiş ve reklamlarla yapılacak. Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gerçekleşecek. Gözetmenler dernek mensuplarından oluşacak. Kitaplarımız dernek merkezinden verilecek. Kayıtlar 4 Aralıkta bitecek ve sonuçlar ise 31 Aralık 2016 tarihinde Mekke´nin Fethi programlarında açıklanacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü