ANADOLU MEDYASI KAYSERİ´DE BULUŞTU?

ANADOLU MEDYASI KAYSERİ´DE BULUŞTU?

ELİTAŞ ?TBMM KÜRSÜSÜ TERÖRİSTE MESAJ VERME YERİ DEĞİLDİR?

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın da iştiraki ile gerçekleştirildi? Etkinlikte konuşan Bakan Elitaş, ?TBMM kürsüsü teröriste, canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz? diyerek Hdp milletvekillerini ağır dille eleştirildi?
Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu´nun ev sahipliğinde Radison Blu Otelde gerçekleştirilen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması´na Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Türkiye Gazeteciler federasyonu Genel Başkan yardımcısı Veli Altınkaya, Haber Ajansları´nın Bölge Müdürleri ve Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile medya mensupları hazır bulundu.
Toplantının açılışında konuşan Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu ?Amacımız yerel medya mensuplarının bölgedeki basın mensuplarıyla kaynaşmasını sağlamak ?dedi
Vali Orhan Düzgün´de konuşmasında ?Kayseri Orta Anadolu´da Türkiye´nin merkezinde ticaret sanayi ve kültürde bir güç merkezi olmuş illerimizin başında yer alıyor. Yerel medyanın gazete ve televizyonların biz kamu görevlileri için önemi son derece fazla. Çünkü vatandaşlara ulaşmak istediğimizde bunları bilgilendirmek bazı konularda kamuoyuna açıklamalarda bulunmak istediğimizde bunu basın mensupları aracılığıyla yapıyoruz. Sizler aracılığıyla da yapmış olduğumuz bu bilgilendirmeler bazen çok önemli toplumsal olayların önlenmesine vesile olabiliyor. Aslında yerel medya yerelde kalmıyor gelişen teknolojiyle tüm ülkeye hatta dünyaya yayılıyor.? İfadesini kullandı?
Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir´den gelen gazetecilere seslenen Ekonomi Bakanı ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş´da terör örgütü PKK´ya yönelik devam eden operasyonları değerlendirerek "Bugüne kadar terör örgütüne yapılan en kapsamlı operasyonlar devam ediyor. Terör örgütü Kürt kardeşlerimize zulüm ediyor, onları katlediyor. Daha önce Kürtler haklarını alamıyor diye ortaya çıkmışlardı. Şimdi de bu coğrafyada yaşayan herkes gibi Güneydoğu´daki Kürt kardeşlerimizin devletle birliğini bozmak için oradaki kardeşlerimize işkence yapmaktadır. Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde milletimizden aldıkları oylarla Meclis´e giren bir partinin maalesef büyük bir kısmı TBMM´de terör örgütünün temsilcisi gibi davranmaktadır. Bugün daha da saygısızca kendisini seçen millete yaptığı ihanet çerçevesinde TBMM´de faaliyet göstermektedir. Kürsü mahrumiyeti var tamam ama TBMM kürsüsü teröriste, canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz" değerlendirmesinde bulundu?
Konuşmasında milletvekilinin suç işleme özgürlüğü olmadığını kaydeden Elitaş, "Terör örgütü ile beraber hareket etme özgürlüğü değildir. Seçilen milletvekili 78 milyon insanı temsil eder. Bu şekilde terör örgütünün destekçiliğini yaptığınız sürece Kandil´dekiyle Meclis´tekinin ne farkı vardır. Terör örgütleri beslenmedikleri sürece büyüyemezler. Bunların hepsi beslemedir. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz terör örgütünü desteklemiyor ve bunun için zulüm görüyorlar. Terör örgütü oralarda kiralık katil olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu örgüt maddi imkanlarını başka yerlerden aldığı sürece, diğer devletler de bu örgütü beslemeye devam ettiği sürede terör örgütleri kendilerini de vuracaktır. IŞİD ilk çıktığında gözlerini yumanlar, bugün IŞİD´in devasa bir noktaya geldiğinin farkındadırlar. Onun için kendilerine yalakalık yapan ülkelere sesleniyorum. Yarın bu terör örgütü size geri dönüp sizi de vurabilir. Buradan güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Ümit ediyorum en yakın zamanda terör belası ile mücadelemiz en yakın zamanda bitecektir diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
2008 krizi ile beraber dünyanın çok farklı sürece gittiğinin altını çizen Bakan Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü? "2008 krizi ile birlikte dünya çok farklı sürece gitti. Dünyanın da en büyük ekonomisinden biri olan ABD´deki saldırının artçıları devam ediyor. Son 2 yılda ABD´deki düzelme ile birlikte az gelişmiş ülkelere de yansıdığını görüyoruz. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin´deki büyümenin de çift hanelerden yüzde 6´lara düşmesinin dünya ekonomisini geriye götürdüğünü görüyoruz. Bizim ticaret yaptığımız ülkeler içerisinde petrol zengini ülkelerdeki petrol fiyatlarının azalması bizim ticaretimizi daraltma noktasına getiriyor. Bunu daha önce öngören Ekonomi Bakanlığı yeni yeni piyasalar araştırmak üzere yeni pazarlar, yeni gidilecek alanlar bulmak için gayret gösteriyoruz"
Sözlerinin sonunda çocuk istismarı konusunda açıklama yapan Bakan Elitaş,? Kim yaparsa yapsın nerde olursa olsun korunacak, kollanacak bir şey değildir. Lanetlenecek bir meseledir .Hangi dernek, hangi vakıf çatısı altında olursa olsun bu insanlık dışı bir suçtur ama bu mesele siyasi rant için deşilirse aileleri perişan edeceğiz. Zira dava devam ediyor. Olayı sık sık gündeme getirerek Ak Parti ile ilişki kurdurup bir vakfı yok etmek amaçlı yapılan işlerde olursa varsa hatası hep beraber gitsinler. Ama ailelere ve çocuklara uzanırsa bunu yarası daha ağır olur diyerek bu konuda hassas davranmamız gerekmektedir ?diye konuştu.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar