ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI KILIÇ

ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI KILIÇ

?RAMAZAN FIRSATÇILARINA İTİBAR ETMEYİN?

Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç yaklaşan ramazan ayı öncesi haber ekibimiz aracılığı ile vatandaşlara seslenerek uyardı. Kılıç özellikle ramazan ayında engelleri insanlarımız kullanarak para toplayan kişilerin çoğaldığına dikkat çekerek ?Kapı kapı dolaşarak engelliler adına para toplayan kişiler var.Bunların yanında ayrıca engelliler adına dergi satıp para kazananlarda var. Bu halkımızı manevi duygularını istismar ederek ?Engelliye sandalye alıyoruz´ gibi asılsız söylemelerle vatandaşlarımız dolandırıyorlar.Halkımız bu insanlara itibar etmesinler? ifadesini kullandı.
Anadolu Sakatlar Derneği olarak 11 bine yakın kitleye hizmet ettiklerine vurgu yapan Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Kayseri´de 27 bin engelli olduğunu hatırlatarak ?İlimizdeki engelli vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunu zihinsel ve ortopedik engelliler oluşturmaktadır. Kayseri´de engellilere yönelik çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Şehir içinde yapılaşmada engellilere öncelik verilmesini istiyoruz. Maalesef bizler hep geri planda kalıyoruz. Kayseri diğer illere oranla engellilere yönelik çalışmalarda daima bir adım önde. Yüzde 30 diğer illerden daha fazla gelişme göstermektedir. Bizde destek veren tüm belediyelerimiz kamu ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. 2015 yılın sonunda ise şehrimizin birçok yerinde rampa, ışık sistemi gibi engellilere yönelik hizmetler geçilecektir? diye konuştu?
Kılıç sözlerinin devamında toplumumuzun kanayan yarasına parmak basarak engelli istismarları konusunda ilimiz sakinlerini uyardı? Özellikle ramazan ayı içersinde insanlarımızın manevi duygularını istismar eden kötü niyetli kişilerin engellileri kullanarak vatandaşları dolandırdığını hatırlatan Kılıç bu insanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Engelliler ve adına kapı kapı dolaşarak para toplayan kişiler var. Ayrıca dergi satıp para kazananlar da? Bu kişiler halkımızı rahatsız ederek ve manevi duygularını istismar edip sömürerek ?Engelliye sandalye alıyoruz´ gibi söylemlerle vatandaşlarımızı dolandırıyorlar. Halkımızın bu insanlara karşı dikkatli olmasını ve itibar etmemesini istiyoruz. Kimseye para vermesinler eğer yardım yapacaklarsa Anadolu Sakatlar Derneğine veya diğer engelli derneklerine gelerek, sandalye, koltuk derneği veya iaşe gibi yardım etmek istiyorlarsa biz onlara ihtiyaç sahibi engellilerin adreslerini temin ederiz..?
HABER: M.Y.NACAK



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak