ANADOLU´NUN EN BÜYÜK SANAT OKULU

ANADOLU´NUN EN BÜYÜK SANAT OKULU

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nın kış dönemindeki kurslarına katılan 9-15 yaş grubundaki öğrenciler için sertifika töreni yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu´nun en büyük sanat okulunda sanatçı adayları yetiştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nın kış dönemindeki kurslarına katılan 9-15 yaş grubundaki öğrenciler için sertifika töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından kış dönemindeki hafta sonu kurslarıyla 8 branşta 9-15 yaş grubundaki 1200 öğrenciye ders verildi. Farklı sanat dallarında kendilerini yetiştiren gençler için Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi´nde sertifika töreni yapıldı. Törene öğrenciler ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

?YILDA 10 BİN KİŞİ EĞİTİM ALIYOR?

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, konservatuvarın yaz ve kış döneminde merkez ve Setenönü şubesiyle toplam 10 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi. Kış döneminde yetişkinlerle birlikte 5 bin 500 kişinin kurs aldığını ifade eden Öztürk, kış dönemi hafta sonu kurslarına katılan 1200 öğrenciye sertifika verileceğini belirtti. İyi yetişmiş gençlerin şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı vereceklerini dile getiren Serdar Öztürk, ?Derslerinden zaman ayırarak kendilerini sosyal anlamda da geliştiren tüm gençlerimizi yapacağımız etkinliklerde her zaman aramızda görmek istiyoruz. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç´a bizlere verdiği destekler için şükranlarımı sunuyor, özveriyle çalışan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum? dedi.

Daha sonra farklı branşlarda kendilerini yetiştiren 1200 öğrenciye sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan öğrenciler tiyatro, halk oyunları ve konserlerle kış dönemi boyunca öğrendiklerini ailelerine ve Kayseri kamuoyuna gösterme şansı buldular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi