ANADOLU´NUN YENİ GÖZDESİ

ANADOLU´NUN YENİ GÖZDESİ

Kayseri Bilim Merkezi sadece Kayseri´ye değil Anadolu´ya hitap ediyor. Çevre illerden her gün gruplar halinde öğrenci ve öğretmenler Bilim Merkezi´ni gezmek üzere Kayseri´ye geliyorlar.

Kayseri Bilim Merkezi, yaklaşık 100 sergi düzeneği ile 7´den 70´e herkesin hiç sıkılmadan saatlerce gezebileceği, şehrimizin yeni cazibe merkezi oldu. Çevre illerin de ilgi odağı haline gelen Bilim Merkezi için Yozgat ve Sivas´tan öğrenci grupları Kayseri´ye geldi.
Sivas´tan gelen öğrenciler Bilim Merkezi´ndeki sergi alanlarından çok etkilendiklerini belirttiler. Sivas Yeniçubuk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Bünyamin Köylü, Lise son sınıftan 23 öğrenciyle Kayseri´ye geldiklerini belirterek, ?Öğrencilerimizin hem yeni şeyler öğrenmelerini istedik hem de YGS öncesi stres atmaları için böyle bir gezi planladık. Düzenlediğimiz geziden hem öğrencilerimiz hem de bizler çok memnun kaldık? dedi.
Bilim Merkezi´ni görmek için Kayseri´ye gelenler arasında Yozgat´ın Yeni Fakılı ilçesinden öğrenciler de vardı. Yeni Fakılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki başarılı öğrenciler için Bilim Merkezi´ne bir gezi düzenledi.
Bilim Merkezi gezisi hakkında bilgi veren Yeni Fakılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Çete, öğrencilere faydalı bir gezi yapmak istediklerini ve bu anlamda Kayseri Bilim Merkezi´ni tercih ettiklerini söyledi. En büyük yatırımın Ar-Ge´ye olacağı bilinciyle öğrencileri araştırmaya sevk etmek istediklerini vurgulayan Adem Çete, ?İlçemizdeki başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi ve ilçemizdeki başarılı öğretmenlerimizi Kayseri Bilim Merkezi´ne getirdik. Bilim Merkezi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı