ANAYURT` UN BEKLENMEDİK YÜKSELİŞİ

ANAYURT` UN BEKLENMEDİK  YÜKSELİŞİ

Çok değil, bundan 5 yıl öncesine kadar nerdeyse hiç tercih edilmeyen Anayurt semtinde nerdeyse hergün yeni bir binanın temelleri atılıyor. Peki bir zamanlar küçük bir birikimle büyük arsalara sahip olunabilen Anayurtta, ne olduda 1+1 daire bile çok

Bir zamanlar  kuş uçmaz, kervan geçmez bir  yer olan  Talas Anayurt’un sokaklarında şimdilerde yürürken  mantar gibi çoğalan binalar nedeni ile  nerdeyse Erciyes’in silüetini  görmek mümkün olmuyor. Çok  katlı binaların temellerinin birbiri ardına  sıralandığı Anayurt’da , vatandaşlar bir yandan da emlak sıkıntısı çekmeye devam ediyor. Üniversiteye yürüme mesafesindeki bu semtin en büyük taliplileri, yada  deyim yerinde ise Anayurt`ta nur yağdıralnlar hiç kuşkusuz  Üniversite  öğrencileri.

Öğrencileden  kaynaklı  yoğunluk nedeni ile   şu anki potansiyel  talepleri karşılayamıyor, buda kira fiyatlarının hızlı yükselişine sebep oluyor. Fırsatı değerlendiren İnşaat firmaları ise çoktan işe koyulmuş bile . İşte mevcut bu tablo içinde Anayurt’daki emlak piyasasını sizler için araştıran haber ekibimizin Anayurt`ta emlak sektörünün nabzını tutan işin erbabpları ile görüşüp  yaşanaların değerlendirmesini sordu...

 “Hakan Tefik ( Osmanlı emlak )

Talas ta uzun yıllardır vatandaşlarımıza hizmet veriyorum .  Genel olarak baktığımızda Anayurt Talas’a bağlı bir yer ama nerdeyse Talas kadar oldu. 200 ün üzerinde 15 katlı 60 daireli binalar var şuan için hızla artan bir nüfusa sahip. Kayseri de adı duyulmuş büyük müteahitler bile  arsa alarak yatırım yapıyorlar Anayurt’a. Hızla gelişen bir semt hem konut açısından hem ticaret açısından. Anayurt’u Talas’dan ayırmamak lazım, çünkü bir mahallesidir. Ama çok büyük bir hızla büyümekte olduğundan neredeyse Alparslan la birleşmek üzere. 10,15 sene öncesinde Anayurt kervan geçmez bomboş bir tarlaydı, şuan itibariyle rant sahibi bir yer halini aldı. Yatırım amaçlı düşünürsek süper bir yer, öğrenci nüfusunun çok yoğun olarak yaşadığı bir yer.  Yurt dışındaki vatandaşlarımız bile yatırımlarını Anayurt bölgesine kaydırmışlar. Bölgedeki en büyük projelerden biride , köklü inşaat firmalarının 1+1 2+1 rezidans tarzı daireler kurmasıyla oldu. Üniversiteye en yakın ilçe olması, öğrenciden yoğun talep gelmesi gelişmedeki  en büyük etken.”

 

“Veli Duvan (evkur yetkilisi )

YAKLAŞIK 4 BUCUK YILDIR EMLAK SEKTÖRÜYLE UGRASIYORUM, bana göre bunun sebebi Erciyes üniversitesi,şuanlar da Talas ta artık zaten parsellenecek arsa kalmadı. Doyuma ulaşıyor artık . bana göre zirvedeyiz. Ama fiyat anlamında artısın gene de devam edeceğini tahmin ediyorum. İlk eksiği görenler inşaat firmaları oldular bununla birlikte üniversite içinde acılan yeni bölümler değişik şehirlerden gelen araştırmacılar memurların talepleri fark edildi. Bize göre yüksek kar getirisi yok, önceden arsa sahipleri bu kadar değerleneceğini bilemediklerden inşaat firmaları çok kazandı. Şuanki arsa sahipleri neyin ne olduğunun farkında. 5 sene öncesinde 600 metre karelik arsa fiyatı 250 bin euro iken şuan 750 bin euro dan aşağı satılmıyor. Talas ta hiçbir zaman kira gelirleri düşmez aksine gün geçtikçe artar.”

 

 Emlak sektörünün temsilcileri konuyu böyle değerlendirirken uzun yıllardır Anayurt’da yaşadığını ve son yıllardaki Değişim canlı şahidi olan semt sakini Hüseyin Kalender  ise yaptığı değerlendirmede olaya farklı bir pencere açarak  şunları dile getirdi... "Ben buralara ilk geldiğimde buralar kocaman bir dereden ibaretti. Buralar çok kötü yerlerdi, Pazar yerleri ufaktı. Ama simdi çok büyüdü. Ben ilk geldiğimde buralarda hiç bir şey yoktu. Burlar daha çok gelişecek. Biz yıldırım Beyazıt gelişir dedik ama burası gelişti."



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği