ANBAR MAHALLESİ´NDE

ANBAR MAHALLESİ´NDE

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Anbar Mahallesi´nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayınlandığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, proje kapsamında ilk etapta 3 bloktan oluşan 185 daire inşa edileceğini bildirdi.
Anbar Mahallesi´nde yaptırılacak olan 445 konutluk kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk çalışmanın başlanıldığını söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi çalışması için Anbar Mahallesi´nde 1970´li yıllarda yapılan 96 gecekondunun mülk sahiplerince yıkıldığını kaydetti.
Anbar Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesinin 8 ay gibi kısa bir sürede projelendirilerek Bakanlar kurulunca kabul edildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
?Anbar Mahallesinde geçen yıl başlanılan Kentsel Dönüşüm çalışması 8 ay gibi çok kısa bir sürede projelendirildi, mülk sahiplerince anlaşma yapıldı ve bakanlar kurulunca da kabul edildi. Şimdi sıra modern, sağlıklı ve şehrimize yakışır bir şehircilik ilkesi ile apartmanların inşasıdır. Bunun için ilk etapta 3 bloktan oluşan 185 dairelik kentsel dönüşüm konutların temeli atılacaktır. Temel kazısı devam eden bu 185 daire 2017 yılında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir. Temeli atılacak olan alanlarda 1970 yıllar da yapılan 96 gecekondu yine mülk sahiplerince yıkımı gerçekleştirildi. Melikgazi şehrinde çirkin bir görüntü ve yaşam oluşturan Anbar semti bundan böyle hak ettiği yaşam düzeyini yaşayacaktır. Şimdi iyi bakın çünkü bir yıl sonra bir çirkinliği ve karmaşıklığı göremeyeceksiniz. Anbar halkı hak ettiği konutları ile sosyal yaşamları da değişecektir.?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı