ANBAR MAHALLESİ´NDE

ANBAR MAHALLESİ´NDE

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Başkan Memduh Büyükkılıç, Anbar mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları bütün hızı ile devam ettiğini ve bu mahalleyi 2017 yılının sonunda yeni misyon ve vizyonu ile prestij semtler arasında yer alacağını söyledi.
2015 yılında Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali Mahallerinde Kentsel Dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak 2016 yılında inşaat ihale ederek çalışmalara başlanıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç ?2015 yılında başlatılan KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışması 2016 yılında inşaat çalışmasına dönüştü. Şu anda inşaat çalışmaları devam ediyor. Anbar mahallesinde ilk etapta başlatılan çalışma ile 365 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. Yaklaşık 46 bin m2 alanda uygulanan KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışması içerisinde 11 blok inşa edilecektir. Bunun için 445 konut yapılacak ayrıca ihtiyaç duyulan alış veriş alanlarına yönelik toplam 1680 m2 iş yeri inşa edilecektir.473 bin lira kira yardımı öngörülmüştür. ANBAR KENTSEL DÖNÜŞÜM tamamlandığında çarşısı, kapalı semt pazaryeri, sosyal ve kültür tesisleri, parkları ve camisi ile ayrı bir şehir inşa edilmiş olacaktır. Bu yapı bütünlüğü ile sadece ANBAR´IN fiziki yapısı değil semt halkının sosyal yapısı da değişecektir? dedi.
Melikgazi Belediyesince uygulaması devam eden Küçükali, Kazımkarabekir, Karacaoğlu, Yenimahalle ve Anbar semtlerindeki KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışmaları kısa sürede bu başarısının bir ekip çalışması sonucu olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi´nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin zamanında teslim edileceğini sözlerine ekledi.



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi