ANİ YAĞIŞLA GELEN SEL FELAKETİ

ANİ  YAĞIŞLA GELEN SEL FELAKETİ

İlimizde akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası sel meydana geldi. . Erciyes Dağı eteklerinden gelen sel suları Hisarcık ve Kıranardı mahallelerinde etkili olurken sel sularına kapılan genç kadını vatandaşların çabaları ile kurtarıldı. Bünyan ilçe

İlimizde  akşam saatlerinde etkili olan yağmur sel felaketine  neden oldu…  Erciyes Dağı eteklerinden gelen sel suları özellikle Hisarcık ve Kıranardı mahallelerinde etkili oldu. 35 araç sel sularına kapılarak  sürüklenirken, 4 köprü hasar gördü, iki köprü de kullanılamaz hale geldi.          

 Bölgede bulunan ev ve iş yerlerini de su bastı. Polis ekipleri megafonlarla  bölge sakinlerinin  evlerini boşaltmalarını istedi. Sel sularından hayvanlar da etkilendi. Sele kapılan 3 oğlak telef oldu. Kayser-Erciyes karayolu trafiğe kapandı.                                                                              

Evlerinde mahsur kalan 4 aile, AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bir yere nakledildi. Ayrıca 35 yaşındaki bir kadın da sel sularına kapıldı. Vatandaşların yoğun çabaları sonrasında kurtarılan genç kadın, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.                                                           

Sel sularının etkili olduğu bölgede belediye ve itfaiye ekipleri sel sularının bastığı yerlerde tahliye işlemi  gerçekleştirdi…                                                                                             

Sel felaketinin  oluşturduğu zarar ve  hasar günün aydınlanması ile daha net  ortaya çıktı. Bazı araçlar üzerine maddi hasar meydana gelirken evlere de su girildiği görüldü

Sel felaketinin yaşandığı bir diğer bölgede  Bünyan ilçe  merkezi oldu.  Ani bastıran yağmur nedeniyle oluşan  sel  suları  ev ve işyerlerini  basarken, bir köprü de hasar gördü.  Aşırı yağışların oluşturduğu  sel suları  nedeniyle ilçenin merkezinden geçen Bük deresi taştı  ve  dere kenarında bulunan çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, maddi hasar meydana geldi. Sel nedeniyle çoğu vatandaş evlerini terk ederken, mahsur kalan vatandaşlar da tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.                                                           

Selin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, yaptığı değerlendirmede “Akşam saatlerinde yağmur etkisini gösterdi. Neyse ki can kaybımız yok. Sadece Bünyan ilçe merkezindeki ev ve iş yerlerinde maddi hasar mevcut. İtfaiye ekipleri su basan bodrum katlardan boşaltma çalışmalarına devam ediyor. Yarın gündüz olayın fotoğrafı net olarak ortaya çıkar. O zaman daha net açıklama yapabiliriz. Bilanço belli olduğu zaman Bünyan Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlarla ilgileneceğiz” diye konuştu…                                                    

Öte yandan önceki  akşam  aniden bastıran ve sele neden olan sağanak nedeniyle kapanan Kayseri-Erciyes yolu trafiğe açıldı.  Sabah saatlerine kadar sel nedeniyle Kayseri-Erciyes ve Develi-Kayseri yönünden gelen araçların geçişine izin verilmezken, karayolları ve belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda yol temizlenerek  sabah saatlerinde  trafiğe açıldı.

Afeti Yaşadık, Tedbirlerle Ucuz Atlattık

Kayseri`de belediyelerin muhtemel afetlere karşı aldıkları önlem, Erciyes`ten inen sel sularının bir faciaya sebebiyet vermesini engelledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde sabaha kadar çalıştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, taşkın koruma kanallarının sürekli açık tutulmasının faciayı engellediğini söyledi.

Şiddetli yağmur sonrası Erciyes`ten gelen sel sularının Deliçay`ı taşırması sonucu Hisarcık, Kıranardı ve Çay Bağları başta olmak üzere Melikgazi ve Talas`ta bazı bölgeleri sel vurdu. Gece yarısı etkili olan afet sonrası Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi ve Talas Belediyeleri, İtfaiye ekipleri, KASKİ, Elektrik Şirketi ve AFAD ekipleri arasında koordine sağlanarak afetin asgari zararla atlatılması ve hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışma yapıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın çalışmaları sabaha kadar koordine etti.

Kayseri`ye geçmiş olsun dileklerini ileten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes`ten gelen yoğun selin Deliçay`ı taşırdığını ve sel sularının Melikgazi ve Talas bölgesini etkilediğini söyledi. Selin tamamen kontrol altına alındığını dile getiren Palancıoğlu, "Büyükşehir, Melikgazi ve Talas ekipleri  koordineli bir şekilde çalışıyor. Deliçay`ın Bağlar kısmında bir yol çökmesi var, orada da çalışmalar sürüyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise bir afet yaşandığını ve bu afetin Kayseri`de ucuz atlatıldığını söyledi. Yalçın şöyle konuştu: "Çok şükürki can kaybı yok. Yıllardan beri ilçe belediyelerimizle birlikte yapılan çalışmalarla taşkın koruma kanallarının sürekli temiz tutulması, ıslahı gereken yerlerin beton perdelerle tamamlanması ve sürekli akışa müsait hale gelmesi için çalışmıştık. Bunun faydasını gördük. Yapılan çalışmalardan dolayı çok fazla hasar yok."

Sel felaketinin yaşandığı Bünyan`a da giderek çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Yalçın,  "Bünyan`da da 30 kadar ev ve işyerini su basmış durumda. Yollarda tahribat var. 40 kadar mevsimlik tarım işçisini bulundukları çadırlardan özel bir yurda tahliye ettik. Hasarları giderme çalışması devam ediyor" diye konuştu.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı