ANKARA TOZ-DUMAN

ANKARA TOZ-DUMAN

ÖZHASEKİ BAKAN, ELİTAŞ, TBMM BAŞKANVEKİLİ GİBİ...

  64.Hükümeti´in kurulması yönelik kulis çalışmaları yoğunlaştı?AK Parti içerisinde bakanlık ve Meclis´deki görevlere yönelik kıyasıya bir yarış var. Listeler Köşk´ve Saray arasında gidip gidip geliyor?
Özhaseki´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın kuvvetle muhtemel olduğu , söylenirken,Taner Yıldız´ın adı ise zayıf ihtimalde olsa Enerji Bakanlığı için geçiyor.Mustafa Elitaş´ın büyük ihtimal TBMM Başkanvekili,küçük ihtimal ise grup başkanvekili olacağı konuşuluyor?
Muhalefette olağan ve olağanüstü kongre süreçlerinin tartışıldığı Ankara´da iktidar cenahında ise ?kırmızı plaka? kulisleri ayyuka çıktı?
TBMM´nin yeni üyeleri ile önceki gün yemin etmek üzere toplandığı dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ndan 64. Hükümeti kurma görevi alan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin MYK´sını toplayarak yeni bakanlar kurulu ve Meclis yönetiminde görev alacak isimlerle ilgili uzun bir değerlendirme yaptı?
Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bazı isimlerin bakanlığı noktasında itilafların olduğu ileri sürülürken,bir ismin bakanlığının yer değiştirmesi parti içi dengeleri tamamen alt-üst ettiği için yeni hükümetin atama işi de uzuyor.
Siyasi kulislerde 64. Hükümetin atamasının bugün geç saatlerde yapılacağı belirtilirken, Köşk ve Saray arasındaki itilafların giderilememesi halinde hükümetin atamasının pazartesi gününe de kalabileceği belirtiliyor? Özellikle ekonomi yönetimine dair Başbakan ve Cumhurbaşkanına yakın çevrelerin farklı düşünce içinde olduğu,kararnamenin onayının da bundan dolayı geciktiği konuşuluyor.
Bu arada AK Parti Kayseri Milletvekillerinden Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş´ın adı da kulislerde ?bakan adayları? arasında geçiyor.
AK Parti´nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki´nin yeniden aday gösterilmeyen İdris Güllüce´nin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasının yüksek ihtimal olduğu konuşuluyor?
Bu arada 6.5 yıl süreyle başarılı bir bakanlık görevi yapan Taner Yıldız´ın adı da Enerji Bakanlığı için yeniden geçiyor. Ancak AK Parti ve Başbakanın üç il hariç ?her ilden bir bakan? yaklaşımı çerçevesinde Özhaseki´nin bakanlığı halinde yıldız7ın eski görevine dönmesinin zor olduğu da kulislerde konuşuluyor.
Öte yandan, son 8 yılda AK Parti grup başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Elitaş´ın da bakanlık beklentisi içerisinde olduğu biliniyor?Elitaş´la birlikte görev yapan grup başkanvekillerinin hemen hemen tamamının bakanlık görevi yaptığı hatırlatılarak ?böyle bir beklentinin? garipsenmemesi gerektiği ifade ediliyor?
Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız dolayısıyla Elitaş7ın bakanlık ihtimalinin çok zayıf olduğu iddia edilirken,Elitaş´ın TBMM başkanvekili veya AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmesine kesin gözle bakılıyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı