ANKARA TEMSİLCİLERİNE ERCİYES BRİFİNGİ

ANKARA TEMSİLCİLERİNE ERCİYES BRİFİNGİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli yayın gruplarının Ankara Temsilcileri'ne Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni anlattı.

Ulusal yayın yapan televizyon ve gazetelerin Ankara Temsilcileri'nden oluşan gruba Erciyes'i gezdiren ve burada yapılan çalışmaları yerinde gösteren Başkan Özhaseki, Erciyes'in birkaç yıl içinde dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi haline geleceğini ifade ederek, "2005 yılından itibaren Erciyes Dağı, bizim sınırlarımıza dahil oldu. Yıllarca güzelliğine baktığımız ve suyundan istifade ettiğimiz bu dağı, artık seçkin kış sporları ve turizm merkezi olarak yapılandırmak istedik. Bu amaçla dünyada 50'den fazla ülkede kış turizm merkezi planlamış bir Avusturya firması ile çalıştık ve uzun uzun etütler yaptık. Nereye otel, nereye pist, nereye teleferik hattı veya karlama ünitesi yapılacak tek tek ortaya çıkardık. Sonra da temel atarak yapım çalışmalarına başladık. İki yıl içinde şu ana kadar 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptık ve birinci etap çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Şu anda 40 km'ye yakın kayak pisti ile mekanik tesis dediğimiz teleferik ve gondol hatları hizmette. Ayrıca sosyal tesisler, kafeteryalar ve alışveriş mekanları da buraya gelenlere hizmet veriyor." dedi.
Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Özhaseki, projeyi iki yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Şimdi önümüzde yeni teleferik hatlarıyla birlikte konaklama tesislerinin yapımı var. Konaklama tesislerini özel sektöre yap işlet mantığı ile yaptırmak istiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde otel yerlerinin tahsisi ve satışı için ihaleye çıkacağız. Türkiye'nin önde gelen turizmcilerine İstanbul, Ankara ve Kapadokya'da sunumlar yaparak projeyi anlattık. Bir kısmını burada ağırladık ve Erciyes'te yaptıklarımızı yerinde gösterdik. Çok başarılı bir proje olduğunu ve yatırım yapmak istediklerini söylediler. İnşallah biz bir yandan yeni teleferik hatlarını ve diğer tesisleri yaparken turizm yatırımcıları da otelleri yapacaklar. Ardından da uluslararası alanda pazarlama ve tanıtıma ağırlık vereceğiz. Öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki birkaç yıl içinde Erciyes, dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelecek. Çünkü 170 km'ye ulaşan ve dağın dört bir yanında kayılabilen pistleri ile daha şimdiden dikkat çekiyor. Toplam 275 milyon avroya mal olmasını planladığımız proje tamamlandığında saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek." diye konuştu.
Brifingin ardından görüşlerini açıklayan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan projenin çok etkileyici olduğuna vurgu yaparak, "Devletin yapması gereken işleri burada belediye yapıyor. Bir stadyum, bir kongre merkezi, bir kayak merkezi gibi büyük yatırımlar devletin yapması gereken işler. Ama burada Başkan Özhaseki bütün bu işleri üstüne almış ve hakkıyla yerine getiriyor. Hatta devlet gölge etmesin yeter diye düşünmüş ve bir sorunla karşılaşmamak için dağı bile satın almış. Kendisini bu büyük projeden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerinde bulundu.

 



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor