ANNESİNE BAKMADIĞI İÇİN

ANNESİNE BAKMADIĞI İÇİN

AĞABEYİNİ ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET

Kayseri´de 56 yaşındaki emekli polis memuru ağabeyini, annesi ile ilgilenmediği için ekmek bıçağı ile öldüren ve bu suçtan tutuklu yargılanan 50 yaşındaki sanık müebbet hapse mahkum edildi.

9 Temmuz 2017´de Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında meydana gelen olayda E.K.(50) ile ağabeyi emekli polis memuru M.K.(56) arasında tartışma çıktı. E.K. yanında bulunan ekmek bıçağı ile ağabeyi M.K.´yi göğsünden yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan M.K., yaklaşık 20 gün sonra yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. E.K. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık E.K. ve avukatlar hazır bulundu.

Sanık E.K. mahkemede önceki celse cinayeti ağlayarak şöyle anlatmıştı: ?M.K. ağabeyim olur, aramızda hiçbir husumet yoktu. Annem, Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde yatalak olarak kalıyordu, ben de yanında refakatçi kalıyordum. Ağabeyim Mersin´de oturuyordu ama olay günü Kayseri´deydi. Pazar günü sabah sekizden akşam beşe kadar benim görevim vardı, ağabeyime söyledim, o gün o refakatçiydi. Ben işim bittikten sonra eve gelip dinleniyordum. Ağabeyim kızımı aramış, kızım beni kaldırdı, ?amcam hastaneden ayrılıyormuş, babaannemi orada birisine bırakmış´ dedi. Ben de ağabeyim M.K.´yi arayarak annemi bırakıp nereye gittiğini sordum. O da bana ?şerefsiz sen bana hesap mı soruyorsun?´ diyerek kızdı. ?Bu kimin annesi´ dedim bana ?seni gebertirim, senin annen, benim değil´ dedi. Ben de beklemesini söyleyerek, gelip konuşacağımı belirttim. Ben arabayı park ettim, araçtan çıktıktan sonra üzerime yürüdü, yumruklaşma oldu. Elindeki telefonu ben silah zannettim. Korktum, itişme oldu, ben kafasına doğru vurdum, o yere düşünce ben kaçtım. Tekrar 112´yi arayarak yanına gittim, ambulansa bindirdik. Bana ?seni geberteceğim´ deyince ben de tedbir amaçlı bıçağı yanıma almıştım. Polis olduğu için silahının olduğunu biliyordum. O ara bıçağın elimde olduğunu dahi unutmuşum, kafasına doğru vurdum.?

Olaya ilişkin görüntüler mahkemede izlenmiş, sanığa bu görüntüle sorulduğunda, sanık E.K. ?Korkudan ne yaptığımı bilmiyordum´ diyerek ağlamıştı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın ?kardeşini kasten öldürme´ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan E.K., "Keşke bunlar yaşanmasaydı. Çok pişmanım, ağabeyimi öldürmek istemedim" dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık E.K.´ye ´kasten adam öldürme´ suçundan müebbet hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : İHA

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi