ANTALYA FOBİSİ SON BULDU

ANTALYA FOBİSİ SON BULDU

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Kayserispor sezonun 19.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Medical Park Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Maçta iyi mücadele eden Kayserispor sahadan 2-0 galip ayrılarak 3 puanı alan taraf oldu.

Ligde zor günler geçiren temsilcimiz Kayserispor, sezonun 19.haftasında evinde konuk ettiği Medical Park Antalyaspor’u 2-0’lık skor ile mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi. Rakip takım Medical Park Antalyaspor’un 4 as oyuncusundan yoksun sahaya çıktığı maça iyi başlayan taraf Kayserispor oldu. Maçın henüz ilk dakikalarında rakibi üzerinde baskı kuran ve kanatlardan yüklenen temsilcimiz Kayserispor aradığı golü 4.dakikada genç yıldız Sefa Yılmaz’ın ayağından buldu. Maça adeta gol ile başlayan Kayserispor rakibi üzerindeki baskısını iyiden iyiye artırdı. Arjantinli yıldız Poblo Mouche ve Ceyhun Gülselam’ın etkili oyunu Medical Park Antalyaspor defansına zor anlar yaşatırken dakikalar 21’i gösterdiğinde  Bobo, Musa'dan orta sahada kaptığı topla ilerleyerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu, topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu. 41. dakikada Kayserispor kontra atağında ceza sahası çizgisine kadar yaklaşan Bobo, topu kaleci Sammy'in üzerinden aşırttı. Üst direkten dönen topu defans kornere uzaklaştırdı. İlk yarı Kayserispor’un 2-0’lık üstünlüğü sona erdi.

 

KAYSERİSPOR 2-0 M.P ANTALYASPOR

 

Maçın ikinci yarısı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçerken 49. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Sefa'nın ortaladığı topa Bobo dokundu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 66. dakikada kazanılan serbest vuruşu Emrah kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Ertuğrul topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 78. dakikada ani gelişen Kayserispor atağında, Cleyton'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Nunez'in vuruşunda meşin yuvarlak, Ndjock'ta kaldı. Karşılaşma Kayserispor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla temsilcimiz Kayserispor 19 olan puanını 22’ye çıkartarak 13.sıraya yükseldi. Rakip takım Medical Park Antalyaspor ise 30 puanda kalarak 4.sıraya geriledi.

 

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ GALİBİYETİ DEĞERLENDİRDİ

 

Maçın ardından konuşan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel yaptığı açıklamada “Tebrik ediyoruz gayet güzel bir maç oldu. İhtiyacımız olan 3 puanı aldığımız için son derece mutluyuz” dedi. Yine Kayseri Milletvekillerinden İsmail Tamer ise maçın ardından yaptığı değerlendirmede “Net bir galibiyet aldık. Çok da iyi oynadık. Bana göre takım artık oturmuş vaziyette. Özellikle Ceyhun orta sahaya iyi yerleşmiş durumda. Bloklar arasındaki pas trafiği oldukça iyiydi. İlk golde top auta çıkmış gibiydi ancak topun tamamı çizgiyi geçmemişti. Temiz bir galibiyet aldık. İnşallah üst sıralara doğru yükseleceğiz diye düşünüyorum” dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekillerinden Mustafa Elitaş’ta, Kayserispor’u oynadıkları güzel futbol ve aldıkları galibiyetten ötürü tebrik ederek “Zevk veren bir galibiyetti. Erciyesspor da açıkçası çok üzüldüm. Çok önemli bir maçta puan kaybettik ve maalesef 1461 Trabzon deplasmanda galip gelerek puan farkını kapattı. Kayserispor baştan sona güzel futbol oynadı. Son on dakika skoru korumaya yönelik oynadı ama 2-3 tanede gol kaçırdık. Bobo günündeydi. Antalyaspor’da forma giyen Mehmet Eren kardeşimizde eski Kayserispor’lu oyuncumuz profesyonelliğin örneğini gösterdi. Takımı adına iyi işler yaptı. Böyle güzel bir futbol oynayan takım niye son dördün içinde kalır şaşırıyorum. Bu güzel futbolun hakkettiği konum ilk dört içinde yer almak. Umarım bundan sonra üst sıralara doğru tırmanış devam edecektir” dedi.

 

BAŞKAN ÖZHASEKİ “GALİBİYETİ SONUNA KADAR HAK ETTİK”

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise son derece keyifli bir maç izlediklerini belirterek “Çocuklar çok iyi mücadele ettiler ve net bir galibiyet elde ettiler. Hak ettiler. İnşallah bu güzelliklerde arka arkasına gelir. Şimdiye kadar hep söylediğimiz gibi takım yeni gençlerden oluşuyor. Biraz uyum sorunu var zaman istiyor bu iş diyorduk. Bugün onu sanki ispatlar gibi oynadılar. Darısı diğer haftalara “dedi.

 

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu ise yaptığı açıklamada “Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. 3 puana çok ihtiyacımız vardı. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Takımımız 90 dakika boyunca gerçekten çok iyi mücadele etti. Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında çok üstün bir Kayserispor vardı. Gerçekten özlediğimiz bir oyun vardı sahada. İkinci yarıda da oyunun kontrolü bizim elimizdeydi. İhtiyacımız olan güzel bir galibiyet elde ettik” dedi. (Haber: Mustafa GÜRBÜZ)

 



Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı