ANTİKA TALAS´TA ANTİKA GÜNLERİ

ANTİKA TALAS´TA ANTİKA GÜNLERİ

Talas Belediyesi tarafından Kayseri´de ilk defa düzenlenen Antika Günleri başladı.

Talas Belediyesi tarafından Kayseri´de ilk defa düzenlenen Antika Günleri başladı. Tarihi Harman Meydanı´nda ilki düzenlenen Antika Günleri´nin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, antika severlerle antikacıları antika bir şehirde buluşturduklarını söyledi.

 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın´ın ?100 Ağartan Projeler´ olarak açıkladığı seçim dönemi projelerinden birisi olan ?Antika Günleri´ne ilgi büyüktü.

Kayseri´nin önde gelen koleksiyonerlerinden Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman da yaptığı konuşmada;  Mustafa Yalçın başkanım Kayseri´de böyle bir akım başlattı. Bundan sonra Kayseri antika çarşısı, antika merkezi olacak, diyerek şunları söyledi. ?65 binin üzerinde kitabım var. Kayseri´nin eski kartpostalları, foto kartları, haritaları, plakları bende mevcuttur. İyi bir antikacıyım. Antikacılık bir yaşam tarzıdır, kültür meselesidir. Biraz da devlet politikasıdır. Dünyada birçok Batılı ülkelerde antika çarşıları vardır. Dünyanın en büyük antika çarşısı Berlin´de açılıyor. Her iki ayda bir Berlin´de antika çarşısı açılıyor. Birçok antikacı oraya gelip antika malzemesi alıyor. Kayseri´de de böyle bir akımı Mustafa Yalçın başkanımız başlattı. Bundan sonra Kayseri antika çarşısı olacak, antika merkezi olacaktır. Mustafa Yalçın başkanımız Kayseri ve ülkemiz için önemli bir adım atmıştır. Kendilerini kutluyorum. ?

  Programda son konuşmayı yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın´da Talas´ın ve antika günlerinin düzenlendiği Harman Mahallesi´nin antika değerinde bir geçmişe sahip olduğuna işaret ederek, ?Antikacılar bir yerde toplanır ama antika olan bir yerde toplanmak da Talas´a mahsus bir durum. Şehrimizde alt ve üst yapıda çok güzel hizmetler yapıldı. Şimdi sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere geldi. Bizim geçmişimizle geleceğimiz arasında köprüyü kurmakta en önemli görevi yapacak olan şüphesiz de antika günlerimiz. Evimde saat koleksiyonum var. Onlara bakarken dedem gözümün önüne gelir. İşte bu farkındalıktır. Bu, bir şeyleri hatırlatmaktır. Buradaki ürünler de tarihimizi, geçmişimizi hatırlatacaktır.? şeklinde konuştu.  

Programda konuşmaların ardından ziyaretçilerle birlikte stantları gezen Başkan Yalçın, tüm antikacılarla tek tek sohbet etti ve satışa sunulan ürünler hakkında bilgiler aldı. Başkan Yalçın´a burada tespih hediye edildi.

İlki bugün düzenlenen Talas´ta Antika Günleri, önümüzdeki aylarda da devam edecek. Her ayın ikinci pazar günü düzenlenecek olan etkinlikte, antikacılarla antika meraklıları buluşmaya devam edecek.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı