APİTERAPİ UZMANLARI KAYSERİ'YE GELİYOR

APİTERAPİ UZMANLARI KAYSERİ'YE GELİYOR

22-26 Şubat 2012 tarihleri arasında 1. Uluslar arası Katılımlı Bal ve Bal Arısı Ürünleri Kongre, Fuar ve Çalıştayı'nda 18 ülkeden uzmanların katılacağı bildirildi. Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, kongrenin ortaklarının FAO, Orman ve

Açıklamada, kongre ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

“Kongreye 18 farklı ülkeden 80 bildiri ile başvuruda bulunulmuştur. Tıp Fakültesi, Ezacılık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Biyoloji ve Kimya Bölümleri, Ziraat Fakültesi Bölümleri, Araştırma Enstitüleri'nden bilim adamları ile bal ve arı ürünleri firmaları ve arıcılar katılmak üzere başvuruda bulunmuşlardır.

Apiterapi (Arı ürünleri ile tedavi) konusunda dünyaca ünlü Tıp doktoru Dr.Stefan Stangaciu (Alman ve Romen Apiterapi Birlik Başkanı, Francophone Apiterapi Birliği kurucusu, Apiterapi Tedavi&Ticaret Başkanı, Dünya propolis Forumu eş başkanı) herkesçe bilinen ancak tüm dünyada yoğun programı nedeniyle ulaşılması zor bir apiterapisttir. Kongremizde bulunup hem konuşmalarıyla hem de uygulamalı gösterimleriyle önemli destek sağlayacaktır. Dr. Srangaciu, Türk ve uluslar arası Apiterapi ilgilileri için (hasta, sağlıklı gıda marketleri, eczaneler, hastaneler ve dış ticaret yapanlar ) hızlı, kolay ve ucuz arı ürünleri elde etmek için metot ve teknikler, insan ve hayvan hastalıklarını önlemek ve tedavi etmek için arı ürünlerinin kullanımı: arı ürünleriyle acupressure, bal detoksifikasyon masajı, mikroapipuncture, inhalasyonlar ve kremler, arı ürünleri ve güzellik; temel kurallar, ilkeler ve sırlar, Tıp ve sağlık uzmanları tarafından arı zehri tedavisi; kurallar, ilkeler ve sırlar.. konularında hem teorik hem uygulamalı bilgiler sunacaktır. Tüm ilgililerin faydalanmasını arzu ediyoruz.

Apiterapi konusunda diğer bir dünya profesörü Prof. Ahmed Hegazi (Mikrobiyoloji ve İmmunoloji Profesörü, Arı ürünlerinin üretimi ve kullanımı Mısır Çevre Birliği Başkanı, Mısır Apiterapi Birliği Sekreteri) arı ürünlerinin tıbbi önemi konusunda konuşma yapacaktır.

Prof. Vassya Bankova (Doğal ürünler kimyası, Fitokimya merkezli Organik Kimya Enstitüsü Müdürü) propolisin özütlenmesi, kullanımı ve kimyası konusunda konuşacaklardır.

Prof. Mahmoud Jaber (Assiut Üniversitesi), Kutsal Kitap Kur'an da bal arısı ve apiterapi: Modern tıpla karşılaştırma konularında bilgiler sunacaklardır.

Uzun yıllar arıcılık konusunda ülkemizde değerleri hizmetleri olan ve şu an Amerika Arizona State Üniversitesi'nde (Amerika) görev yapan Prof. Osman Kaftanoğlu ve Hacettepe Üniversitesi'nde apiterapi konusunda çalışan değerli hocamız Prof. Kadriye Sorkun kongremizde davetli konuşmacı olarak bulunacaktır.

Kongremize sponsor olarak destek veren, Civan Arıcılık, Apimaye, Temel petek firmaları ile diğer sponsor firmalarımıza teşekkür ederiz. Apiterapi konusunda dünyanın en tecrübeli ve bilgili bilim adamlarını kongremizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyacağız. Özellikle Kayseri ve çevresi başta olmak üzere tüm Türkiye'den halkımız kongremize davetlidir.”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı