KÜÇÜK ARDA CAN KENDİSİNE UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

KÜÇÜK ARDA CAN KENDİSİNE UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

BABA HÜSEYİN KALLE: ?ÇOCUĞUM SADECE YÜZÜME BAKIYOR?

Kayseri´de yaşayan ve iki ameliyat olan doğuştan down sendromlu 7 yaşındaki Arda Can Kalle, evine gidebilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Kayseri´nin Yahyalı ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Hüseyin ve Gülcan Kalle çiftinin iki çocuğundan biri olan doğuştan down sendromlu 7 yaşındaki Arda Can Kalle, tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde yaşam mücadelesi veriyor. Oğlunun akciğerinde yırtık olduğu için iki kez ameliyat geçirdiğini anlatan Baba Hüseyin Kalle, küçük Arda´nın üçüncü ameliyatını olamadan enfeksiyon kaparak yoğun bakıma kaldırıldığını söyledi. Üçüncü ameliyattan sonra Arda´nın 47 gün yoğun bakımda kalması nedeniyle köylerini terk ederek Kayseri´ye yerleşmek zorunda kaldıklarını dile getiren acılı baba, aynı nedenden dolayı işe gidemediğini de söyledi. Oğlunun eve dönebilmesi için gerekli makine ve cihazları maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını da belirten Baba Hüseyin Kalle, hayırseverlerden yardım istedi.

"ÇOCUĞUM SADECE YÜZÜME BAKIYOR"
Bugüne kadar akrabalarının yardımlarıyla geçimlerini sürdürdüklerini de belirten Hüseyin Kalle, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devletimizden, vatandaşlardan yardım istiyorum. İnşaat ustasıyım, ama çocuğum yoğun bakımda kaldığı için yanında bulunmak zorunluluğumdan çalışamadım. Bu süreçte ailem, arkadaşlarım, akrabalarım yardım etti ama yetmedi. Şu an çok zor durumdayım. Doktorlar burada kalırsa tekrar enfeksiyon kapabileceğini, eve götürmemin iyi olacağını söylüyorlar. Benim bunları alacak imkanım yok. Kendi adıma bir şey istemiyorum. İyi insanlar Türkiye´mizde çok. Allah herkesten razı olsun. Ben zor durumda olmasam böyle bir şeye kalkışmam, ekmeğimi taştan çıkaran birisiyim. Evimi, barkımı, memleketimi koydum çocuğumun peşine düştüm. Çocuğuma bir el uzanmasını istiyorum. Çocuğumun sadece gözüme baktığını biliyorum. Bilinç kaybı var, yürüyemiyor, yatalak halde kaldı. Ölene kadar ben çocuğuma bakacağım.?


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor