ARGINCIK SPOR TESİSLERİ´NİN TEMELİ ATILDI

ARGINCIK SPOR TESİSLERİ´NİN TEMELİ ATILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Argıncık Spor Tesisleri´nin temel atımı ve spor kulüplerine malzeme yardımı töreni, Argıncık sahasında yapılan organizasyonla gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri protokol

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Argıncık Spor Tesisleri´nin temel atımı ve spor kulüplerine malzeme yardımı töreni, Argıncık sahasında yapılan organizasyonla gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri protokolü, spor kulüpleri ve sporcular ile vatandaşlar katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Argıncık Amatör Spor Tesisleri ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Amatör Spor Kulüp temsilcileri ile sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.
BAKAN ÖZHASEKİ´DEN GENÇLERE UYARI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Argıncık Amatör Spor Tesisleri Temel Atma Töreni´nde yaptığı konuşmada, ?Bu milletin geleceğine kim göz koyarsa gözünü çıkarırız onların? dedi. Bakan Mehmet Özhaseki, gençlere de uyarılarda bulunarak şunları söyledi: ?Bakın bizler Müslüman bir Türk toplumu olarak bayrağımız devamlı göklerde dalgalansın, ezanımız her zaman okunsun diye, bağımsızlığımıza düşkün olarak canımızı her an verebilecek yapıdayız. Türkiye içerisinde 40 yıldır besledikleri adi şerefsiz PKK´lılar insanları öldürüyorlar, kadınları, çocukları öldürüyorlar, Avrupa´da gezmek, toplantı yapmak onlara serbest. Ama sizin seçtiğiniz vekillerin, hükümetin temsilcilerinin gurbetçilerle buluşması ve toplantı yapması yasaklanıyor. Bu nasıl bir demokrasi anlayışı. Önce kendi içimizi keşfedeceğiz ve daha sonrasında ise bir ve tek yürek olup etrafımızda olan biteni fark ederek hareket edeceğiz. Görüşünüz ne olursa olsun biz aynı gemide yolculuk ediyoruz. Değerlerinizi bilin. Dünyayı terk edin demiyorum, onlardan kopun demiyorum. Değişen evrensel değerlerden uzaklaşın demiyorum. Asla bunları söylemiyorum ama önce kendinizi bir tanıyın. Yunus´un dediği gibi içimizi bilelim önce. Kendimizi bilelim. Sonra da dünyaya açılalım ve onlarla mücadelenin yollarını da bulalım. İnşallah bizler bu terör örgütlerinin hakkından geliriz. PKK´yı bitirdiğimiz gibi FETÖ´yü de bitiririz Allah´ın izniyle. DEAŞ´ı da bitiririz. DHKP-C´yi de bitiririz. Bu milletin geleceğine kim göz koyarsa gözünü çıkarırız onların. Bu gücümüz var bu azmimiz var. Ve inşallah ileride bu ülke çok daha güçlü olarak geleceğe adım atar diye düşünüyorum.?
BAŞKAN ÇELİK ?SPORA DESTEĞİMİZ KATLANARAK DEVAM EDECEK?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
?Buraya gelirken Sayın Musa Bey bana 7 Bin 500 kadar amatör spor sporcusu olduğunu söyledi. Biz buraya 3 Milyonluk yatırım yapıyoruz. Bu yatırım neden yapıyoruz? Çünkü 7 Bin 500 gencimiz kahve köşelerinde veya bilgisayar başında değil. Ya da madde bağımlısı değil, spora yönelen pırıl pırıl gençler. Biz bu yatırımı onlar için yapıyoruz. Bir gencimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için harcadığımız para önemli değil. Yeter ki gençlerimiz spora ve eğitime önem versin. Bir tekini kurtarmak için bile bu paralar yetersiz kalır. Spora desteğimiz insana yatırımımız büyüyerek devam edecek.?
AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu´da gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmalarını konusunda uyarılarda bulunarak şiir okudu.
Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer ise tören de yaptığı konuşmada kendisinin de amatör bir sporcu olduğunu belirterek ?Bende sizlerin yaşındayken amatör spor ile uğraşırdım. Hocam Fehmi Kuş´un bana çok emekleri oldu. O günlerden bugünlere çok şey değişti. Tesisler sahalar ve spor yapabilme imkanları arttı. Bunların kıymetini bilerek spor yapmalısınız. Buraya bu tesisleri yapan herkese teşekkür ediyorum? dedi.
VALİ KAMÇI ?SPORUN EĞİTİME KATKISI BÜYÜK?
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında spora olan desteğin her kuruluş tarafından devam ettiğini belirterek ?Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz ile birlikte şehrimizde spor faaliyetlerine yönelik çalışmalarımızı koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Sporun eğitime katkısını herkes biliyor. Bunu sağlamak için çalışıyoruz. Buradaki tesiste emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi.
ASKF BAŞKANI SOYKARCI´DAN TEŞEKKÜR
ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı ise konuşmasında şunları söyledi;
?Şehrimizde amatör spor ile uğraşan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız gençleri daha rahat bir şekilde spor yapmalarını sağlamak. Erkilet´te de buna benzer iki sahamız daha var. O sahaların etrafına da aynı tesislerden yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşeceğiz. Kulüplerimize ve sporcularımıza başarılı bir sezon dilerim?
Konuşmaların ardından temel atma töreni ve 52 spor kulübüne malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. Bakan Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler saha içinde hazır bulunan kulüp temsilcileri ve sporcular ile tek tek tokalaşarak başarılar dilediler. Malzeme dağıtımı sonrasında ise çevre sakinlerinden Elif Nine ise Bakan Özhaseki´ye kendi yazdığı şiirini okudu. Bakan Özhaseki ise Elif Nine ile bir süre sohbet ederek ?Arada gel ve çocuklara nasihatte bulun, onlara dua et? dedi.

Haber: Murat TURP



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti